Denne flaska med vaskemiddel kan stamme fra det savnede Malaysia Airlines-flyet


(Dagbladet): Frivillige mannskaper Saint-Andre på den franske øya La Réunion i Indiahavet saumfarer strendene i håp om å finne flere gjenstander som kan stamme fra det savnede flyet MH370.

Pårørende til savnede fra flyet fra Malaysia Airlines og resten av verden venter i spenning på at franske flymyndigheter skal legge fram sin konklusjon om hva de siste funnene på øya kan bety, og om det er vrakrester fra det savnede flyet.

Serienummer

Deler av en flyvinge, en koffert og flasker med kinesisk etikett og et rengjøringsprodukt fra Indonesia er blant funnene så langt. Den vel to meter lange delen fra flyvingen er fraktet til Toulouse i Frankrike. Der vil etterforskere kunne være mest interessert i å granske et nummer som er stemplet inn i vrakdelen.

Nettstedet Metro.co.uk skriver at det ikke skal være et serienummer, men et vedlikeholdsnummer som kan bidra til identifiseringen av hvilket fly vrakresten har tilhørt.

Visestatsminister Warren Truss i Australia sier at dette innstemplede nummeret kan bidra til å få identifisert vrakdelen.

Bevegelig flaps

Tidligere flyteknisk etterforsker Greg Feith uttaler til nettstedet Wired.com at alle flyfabrikanter plasserer en datatag eller en dataplate på alle deler som tilhører et fly. Hvis en slik dataplate sitter igjen på vrakresten, skal det være relativt enkelt å finne ut hvilket fly den har tilhørt.

Stadig flere offisielle talsmenn uttaler seg nesten sikkert om at vrakdelen kan være den bevegelige flapsen på flyvingen til MH370. Enda flere er helt sikre på at vrakdelen stammer fra en Boeing 777, og poengterer samtidig at det ikke finnes andre savnede fly som kan relateres til dette funnet. 

Samtidig velger flyselskapet Malaysia Airlines å dempe forventingene inntil sikre bevis kan legges på bordet. I en uttalelse skriver de: «For øyeblikket vil det være for prematurt å spekulere på hvor vrakresten stammer fra.»

Flyet MH370 forsvant sporløst under en flygning fra Kuala Lumpur til Beijing med 239 passasjerer og mannskap i mars 2014.

Fant vrakdelen

Onsdag denne uka fant lokale søppelryddere på stranda vrakdelen som det knytter seg mest spenning til. I dagene etterpå er det gjort flere funn, men ikke alt regnes som like interessant i forhold til det savnede flyet. En koffert som ble funnet torsdag er også fraktet til Frankrike for å bli undersøkt nærmere, men etterforskerne har reist tvil om den kan stamme fra MH370.

I tillegg kommer ei vannflaske med kinesisk etikett og et produkt som kan brukes til rengjøring og skal stamme fra Indonesia, ifølge Sky News.

Et teknisk team fra Boeing skal bistå under undersøkelsene i Toulouse, skriver franske medier.

Mål om å kartlegge

- Vårt mål, sammen med hele den globale luftfartsindustrien, er ikke bare å finne flyet, men å kartlegge hva som skjedde og hvorfor, uttaler en representant fra Boeing, ifølge NTB.

Øya La Réunion ligger om lag 4000 kilometer fra det området som tidligere ble regnet som mest sannsynlig sted for en flystyrt i havet, men forskjellige eksperter på havstrømmer og annet har uttalt at strømmene kan ha fraktet vrakdeler så langt som til den franske sydhavsøya.

Advokater i flybransjen har uttalt at vrakrester og fragmenter fra bagasje fra innsiden av flyet kan inneholde rettsmedisinske ledetråder som kan bidra til en forklaring på hva som skjedde med MH370.

De fleste passasjerene var kinesiske. Myndighetene i Beijing uttaler at de følger utviklingen nøye.

Saturday, August 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments