Denne feiringen til høyere makter fikk Vålerenga-fansen til å rase

• Vålerenga – Stabæk 0-2 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): Før sesongen tippet ekspertene at Stabæk ville få en tung sesong. Omtrent hele laget fra i fjor er byttet ut, men lørdag gjorde Bob Bradleys mannskap det igjen.

De vant, denne gang 2-0 over Vålerenga på Ullevaal.

Adama Diomande og Ernest Asante scoret målene. Spesielt feiringen til sistnevnte provoserte Vålerenga-supporterne. Han ble sittende lenge på Ullevaal-gresset og peke mot høyere makter. Dette ble til slutt møtt med pipekonsert.

Stabæk fikk maksimal uttelling på sjansene, og spilte i tillegg med ti mann i 34 minutter.

Vålerenga kunne – og burde – ha scoret på sine mange sjanser. Men dette var ikke kvelden.

- Sjansemessig og spillemessig var dette en av våre beste kamper. At vi står igjen uten mål, er helt sinnssykt, sier trener Kjetil Rekdal til Dagbladet.

Lite folk

Fotball med start på et «spansk tidspunkt» slo ikke an i Oslo lørdag kveld. Store tribuneseksjoner på Ullevaal sto tomme da kampen startet klokka 20.00 – med 7560 solgte billetter.

Vålerenga kom best i gang og presset – uten å skape de helt store sjansene.

Friskt i minnet hadde hjemmelaget det pinlige cuptapet for Gjøvik/Lyn onsdag.

- Cuptapet vil få konsekvenser for noen, tordnet trener Kjetil Rekdal, og stusset over holdningene.

Men selv om Vålerenga hadde overtaket den første halvtimen, var det Stabæk som tok ledelsen. I det 34. minutt sparket Jonatan Nation ned Giorgi Gorozia innenfor 16-meteren. Dommer Tom Harald Hagen pekte på 11-meteren.

Adama Diomande gjorde ingen feil, og scoret.

- En nedtur, sier Rekdal, som mener laget var på tå hev fra starten.

Urettferdig

0-1 kunne virke urettferdig på dette tidspunktet. Stabæk takket og bukket, og på sidelinja klappet trener Bob Bradley fornøyd.

Med scoring kommer selvtillit, heter det. Stabæk klarte å flytte spillet høyere opp på banen. I minuttene før pause dreide vinden virkelig i Bærum-lagets retning.

Ernest Asante hadde en kjempesjanse, men klønet det til med ballen i avgjørende øyeblikk.

På TV 2 Zebra i pausen ble det vist bilder av Kjetil Rekdal som dro i tyggisen. Han hadde tydelige bekymringer.

Overtak

Begge lag hadde muligheter i starten av 2. omgang – Vålerenga de klart største.

Etter 56 minutter fikk vi se det røde kortet på Ullevaal. Luc Kassi klippet ned Vålerenga-kaptein Christian Grindheim. Kassi hadde også et gult kort fra før pause, og fikk marsjordre.

Nå lå alt til rette for Vålerenga. Rekdal tok ut Daniel Braaten, og satte innpå Rasmus Lindkvist.

Men så skjedde det som overrasket Ullevaal: I stedet for utlikning, økte Stabæk til 2-0. Ernest Asante lekte med Vålerenga-forsvaret etter 64 minutter, og skjøt til høyre for Michael Langer.