«Den yngste viking» preger spanske aviser før kveldens kamp


MADRID (Dagbladet): I kveld kan Martin Ødegaard (16) få sin debut for førstelaget til Real Madrid, i seriekampen mot Almeria.

Et ras av skader på sentrale spillere har åpnet veien for flere av hovedstadsklubbens unge talenter, og i går tok manager Carlo Ancelotti ut Martin Ødegaard, Diego Llorente og Borja Mayoral i bruttotroppen til oppgjøret på Santiago Bernabeu i kveld.

- Det er tre spillere fra Castilla (B-laget) med i troppen. Ødegaard, Borja Mayoral og Diego Llorente. To av dem vil være med på benken og ha mulighet til å spille, sa Ancelotti på gårsdagens pressekonferanse.

Stor Ødegaard-interesse

Rundt klokka 19, altså én time før kampstart, får vi vite hvem av de tre som ikke får sitte på sidelinja når dommeren blåser i gang kampen klokka 20 i kveld.

Papirutgavene av de spanske sportsavisene Marca og AS renner som vanlig over av fotballstoff i dag, og i begge avisene får Ødegaard bra med spalteplass.

AS viser hele forsiden til buskerudgutten, med tittelen «Konsentrert Ødegaard». Under står det «Ancelotti innkaller for første gang den norske 16-åringen».

På side tre i samme avis står det en sak som at Ødegaard kan bli den yngste spilleren i Real Madrid-historien. Der hevdes det blant annet at han i går var i den første samtalen med Ancelotti etter at han ble en «minigalactico» i januar.

AS har også laget faktabokser over de yngste spillerne i Real Madrids historie og de yngste spillerne i den spanske toppseriens historie.

Helside

Ødegaard, blir som kjent, den yngste i Real-historien, men i ligahistorien ble han «bare» den sjuende yngste spilleren dersom han debuterer i kveld.

Avisa Marca vier ikke like mye plass til Ødegaard på sin forside. 16-åringen har fått en liten plass oppi det venstre hjørnet på avisas front. Der ligger det et bilde av nordmannen med tittelen «Ødegaards dag».

Inni avisa er Marca imidlertid rausere en rivalen AS. Ødegaard får nemlig en helside med tittelen «El vikingo más joven», som betyr «den yngste viking».

Avisa skriver videre det åpenbare – at nordmannen kan få sjansen i kveld dersom resultatet i kampen mot Almeria tilsier det.

Marca skriver videre – som AS – at Ødegaard blir den desidert yngste spilleren til å debutere for Real Madrid dersom han kommer innpå i kveld.

Til slutt kan vi illustrere litt hvor stor fotballinteressen er i Spania: AS vier 24 sider til fotball i dagens avis, mens sju av dem er Real Madrid-stoff.

Marca, på sin side, flesker til med 29 sider fotball, og også der vies sju av sidene til Real.

• Real Madrid – Almeria sendes på Cmore Live med kampstart klokka 20 i kveld.

Wednesday, April 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments