Den norske Grand Prix-juryen blir passet på av vakter


(Dagbladet): Det er nettstedet Eurovision.tv som har lagt ut den komplette lista over årets jurymedlemmer. Fra Norge deltar blant andre Margaret Berger, som selv deltok i den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 2013 med «I Feed You My Love» og kom på fjerdeplass i finalen.

Berger sitter i juryen sammen med kjendis-DJen og journalisten Marianne Jemtegaard, musikksjef Sverre Vedal i Radio Norge og bookingagent Anita Halmøy Wisløff fra byrået Atomic Soul.

Juryen ledes av Dagbladets journalist Jan Thomas Holmlund, mens Aftenpostens tv-produsent Jonas Brenna har en varaplass og kan steppe inn dersom noen av de andre ikke kan stille.

Skal ikke påvirke

Sammen skal de fem rangere bidragene i Eurovision Song Contest i Wien om tre uker – deres avgjørelse veier like mye som sms-stemmene til hele resten av Norge når nasjonens poeng skal deles ut i både semifinale og finale.

De kan, i henhold til reglene, ikke være ansatt i NRK, men ser generalprøvene dagen før de går av stabelen på en egen tv-overføring til et lukket rum på NRK-huset på Marienlyst.

- Vi kan diskutere det vi har sett, men skal ikke påvirke hverandres valg. Det er strengt. Det sitter folk som sørger for at ting går etter reglene slik de er nedsatt av EBU, den europeiske kringkastingsunionen, sier Holmlund.

Entusiast

Han er i likhet med resten av juryen Grand Prix-entusiast, og tar ikke lett på oppgaven.

- Grand Prix er både outrert og alvorlig samtidig. Det er et av verdens største tv-konsepter, så en må ta ansvaret på alvor. Det gjør hele juryen. Men i likhet med alle andre synes vi selvfølgelig det er underholdende å se på, sier Holmlund.

- Og vi skal ikke dissekere alt, men kose oss med framførelsene, sier han.

Det er Kjetil Mørland og Debrah Scarlett som representerer Norge i årets Eurovision Song Contest. Låta heter «A Monster Like Me». Norge konkurrerer mot blant andre Island og Sverige om finalebillett i den andre av årets to semifinaler den 21. mai, med den store finalen to dager etter.

Friday, May 1st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments