Den europeiske sentralbanken opprettholder kriselånene til greske banker på dagens nivå


Den Europeiske Sentralbanken (ESB) opprettholder kriselånene til greske banker på dagens nivå, ifølge NTB.

Dette ble klart etter at ESB mandag kveld holdt et møte om krisefinansieringen skulle kuttes eller økes.

Ventet avgjørelse

Avgjørelsen om å fortsette lånene var ventet blant økonomer og analytikere, men skal, ifølge Washington Post, ikke være noen garanti for pengeflyt i Hellas sine banker de nærmeste dagene.

Etter planen skal disse gjenåpne tirsdag.

Stemte nei til kreditorkrav

ESB sin beslutning kommer på tross av at grekerne søndag stemte nei til å følge opp de finansielle kravene fra EU.

Nei-siden vant med 61,31 prosent i denne avstemningen – noe som, ifølge landets regjering, ikke skal ha bety for landets fremtid i eurosonen.

Landets statsminister, Alexis Tsipras, har tidligere omtalt valgresultatet som styrkelse av regjeringens forhandlingsposisjon overfor EU.

D-dag senere i juli

Den neste store testen for Hellas kommer trolig 20. juli når 3,5 milliarder euro etter planen skal betales til nettopp ESB.

Dersom det ikke har kommet på plass noen internasjonal krisepakke til Hellas innen den tid, skriver New York Times, er det ventet at greske banker må stå på egne bein.

Venter greskt alternativ tirsdag

Tirsdag møtes statslederne for de 19 medlemslandene i eurogruppen til hastemøte der det er ventet at Hellas vil legge fram nye forhandlingsforslag.

Det blir trolig en tøff dagen derpå for finansminister Euklid Tsakalotos. Han tiltrådte sin stilling mandag ettermiddag.

Blant de som også merker at klokken tikker er Tysklands forbundskansler Angela Merkel.

Mandag ba hun og Frankrikes president Francois Hollande Hellas om å komme med nye forhandlingsforslag for kreditorvilkår så raskt som mulig, ifølge NTB.

- EU har vist solidaritet overfor Hellas. Det haster. Derfor må Hellas legge nye forslag på bordet denne uka. Situasjonen må løses, sa Merkel i pressekonferansen holdt i Paris.

- Tiden er i ferd med å renne ut

Hollande uttalte at tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi har døren åpen for Hellas, men jeg må understreke at vi har svært kort tid å løse dette på. Europa står samlet om dette ansvaret. Solidaritet og ansvar er nøkkelordene for de kommende dagene, sier Hollande ifølge NT.

Monday, July 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments