Deila er ikke i Malmö for å snakke dritt eller hisse opp noen bare for å vinne


MALMÖ (Dagbladet): Åge Hareide slukte agnet og muligheten til å skape litt verbalt sirkus. Ronny Deila snuste ikke en gang på det som ble kastet til ham.

Malmö-keeper Johan Wiland kalte Celtic-spillerne griser sist lagene møttes, og skotske medier har fråtset i det siden. Det ga  Åge Hareide den muligheten han ventet på og trengte til å fyre opp Sverige og alle som er glade i Malmö FF. Men Ronny Deila er ikke den typen fotballtrener – han lot seg ikke hisse opp da Celtics skrivende venner prøvde å presse sitronen en siste gang.

- Sånt er lett å ignorere, sa den norske Celtic-bossen.

- Det gidder jeg ikke bruke energi på.

Viktigere enn ordkrig

Og det er lett å forstå, for Ronny Deila har viktigere ting fore en en verbal krig med Johan Wiland,

Åge Hareide og et lite utvalg andre svensker. Han skal nemlig til Champions Leagues gruppespill. Eller rettere – han må til Champions Leagues gruppespill. For det er ingen trøst i Europa League i Glasgow og Skottland.

Bare skuffelse.

Derfor er Ronny Deila enig med Åge Hareide i en ting.

At han har alt å tape.

- Det er riktig, sier den norske Celtic-bossen.

- Men jeg er vant til det. Derfor er det ikke noe problem. For er du manager i Celtic må du vinne alt, sånn er det bare. Og fordi vi ikke har tapt på seks måneder har jeg en god følelse.

- Lei spørsmålet

På alle pressekonferanser han holder får Ronny Deila spørsmål om hva som skjer om Celtic taper. Enten det er i den skotske ligaen, skotske cupen eller kvalifiseringskampene til Champions League – hva skjer med den den norske manageren om det blir tap?

- Jeg begynner å bli lei det spørsmålet, sier Deila. – Det har vært sånn et halv år nå. Så nei, jeg kan ikke svare på det. Det eneste jeg tenker på er null baklengsmål, seier og gruppespillet i Champions League.

Ronny Dela har roen. I hvert fall utenpå. Han er «composed», som det heter på det engelske fotballspråket. I hvert fall utenpå. Men inni seg må han kjenne det, han hadde ikke vært menneske hvis dette ikke preger han. Og han innrømmer en smule nerver.

-Hvis du ikke har nerver foran en sånn kamp må du finne på noe annet. Litt nerver er alltid bra. Men vi har forberedt dette så lenge nå, den avgjørende kampen til Champions League, at det er veldig godt å være her. Og om vi er favoritter? Ja, 60-40, sier Ronny Deila.
 

Monday, August 24th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments