De skulle vinne Tippeligaen. I kveld ble Brann ydmyket av Hødd i Obos-ligaen

Hødd – Brann 3-0 (1-0)
ULSTEINVIK (Dagbladet): Sist gang Brann var i Ulsteinvik endte det i fullstendig fiasko. Bergenserne tapte NM-semifinalen på Høddvoll i 2012 mot 1. divisjonslaget Hødd.

Nå spiller lagene i samme divisjon, og i kveld hadde Brann muligheten til å ta revansje på Hødds nye hjemmearena i uvanlig godt vestlandsvær.

Det gikk imidlertid ikke. Pål André Hellands erstatter i Hødd, Eirik Ulland Andersen, samt stortalentet Fredrik Aursnes, scoret målene da Hødd banket Brann 3-0.

Møre og Romsdal-mareritt

Dermed forsterket de rødtrøyenes Møre og Romsdal-mareritt.

Brann har nemlig kun vunnet én gang i Møre og Romsdal i løpet av de siste åtte årene. Det omfatter altså en rekke oppgjør mot både Molde, AaFK og Hødd.

Mens Hødd er helt med i toppen av Obos-ligaen etter sju poeng på tre kamper, ser det verre ut med Brann og deres fire poeng. Nå er avstanden opp til lillebror Åsane på tabelltopp hele fem poeng.

Det er litt av en kontrast fra det Rikard Norling og Vadim Demidov uttalte før fjorårssesongen. Da var seriegull den uttalte målsetningen. I dag ble de fullstendig ydmyket av Møre og Romsdals tredje beste lag.

Brann i trøbbel

Det var vertene som startet best i solskinnet i Ulsteinvik. Både Magnus Myklebust og Eirik Ulland Andersen hadde gode muligheter til å sende Hødd i føringen, men Rikard Norlings elever slapp med skrekken.

Etter en drøy halvtime kom den sedvanlige baksmellen som Brann bruker å få i Møre og Romsdal. Fredrik Aursnes, som scoret som 16-åringen i semifinalen mot Brann i 2012, fant Uland Andersen med en perfekt stikker.

Kantspilleren gjorde alt rett alene med Brann-keeper Alexander Horwath og sendte hjemmefansen til himmels.

Ulland Andersen doblet

Få minutter ut i 2. omgang kunne og burde innbytter Kristoffer Barmen ha utlignet da han fikk en retur i beina fra Hødd-keeper Alsak Falch. Men Barmen sviktet i avslutningsøyeblikket.

I det påfølgende angrepet gjorde imidlertid Ulland Andersen det Barmen ikke klarte. Kantspilleren, som erstattet Pål André Helland da han dro til Rosenborg, gjorde alt rett alene med keeper og sørget for 2-0 på Høddvoll.

Ydmyket Brann

Dermed kunne majoriteten av de 3003 oppmøtte slippe dagens andre jubel løs.

I det 70. minutt ble Brann-marerittet komplett. Aursnes gjorde som i gjennombruddet i 2012 og ydmyket Brann. Med et eventyrlig langskudd fra 22 meter sørget 19-åringen for 3-0 til Hødd over Brann!

Dermed dro Brann hjem til Bergen i skam.