Danske kursdeltakere ble tilbudt massasje med «happy ending»

(Dagbladet): 16 danske journalister reiste i november til Indonesia for å ta etterutdanning i regi av Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles avdeling for kurs og videreutdanning, Update.

- Ingen reiser til Indonesia eller Jakarta uten å bli overrasket, lød beskrivelsen i kurskatalogen.

Det var neppe noen underdrivelse.

Varsellamper

Allerede første dagen fikk flere av deltakerne seg en stor overraskelse, da kursleder og tidligere Asia-korrespondent Jan Lund tok dem med på spa for å få massasje, melder det danske fagbladet Journalisten.

Da de ankom lokalet fattet flere av deltakerne raskt mistanke om at de lettkledde kvinnene kunne komme til å tilby mer enn bare massasje.

- Jeg kikker inn gjennom døra og ser et veldig mørkt rom, opplyst av utallige neonlamper, og med en scene med strippestenger fra gulv til tak plassert midt i rommet. Da begynte mine første varsellamper å blinke, sier DR-journalisten Bjørn Bymand til fagbladet.

«Special service»

Han forteller videre at han raskt forlot rommet da han forsto tegninga, og ble sittende å vente med en annen deltaker som også hadde takket nei til massasjen.

Etter en time dukket neste deltaker opp.

- Han fortalte at det begynte med en ganske uskyldig massasje, men at det raskt endret karakter til å handle om tilbud om seksuelle tjenester – og om muligheten for «special service» og «happy ending», sier Byman til Journalisten.

Fagbladet har snakket med to andre deltakere som forteller at de tydelig oppfattet at massasjens egentlige formål var tilbud om sex, noe de begge takket nei til.

Fikk sparken

Da han kom tilbake til Danmark klaget Byman til arrangøren Update. Allerede dagen etter fikk han og de andre kursdeltakerne beskjed om at de ikke vil benytte Lund som reiseleder lenger.

Samme arrangør har tidligere fått klager etter at reiselederen på en etterutdannelsestur til Moskva ville ta med kursdeltakerne på en sexklubb.

- Slik vi har fått episoden beskrevet er den uakseptabel og ikke forenlig med våre prinsipper. Det vil vi, som kursarrangør, selvølgelig beklage, står det i en mail til kursdeltakerne, ifølge Journalisten.

Avviser anklagene

Selv avviser reiseleder Lund blankt å ha oppfordret til prostitusjon.

- Personlig er jeg ikke blitt tilbudt seksuelle tjenester og jeg kjenner heller ingen andre som er blitt det. Det var slett ikke derfor vi var der, skriver han i en mail til fagbladet.

Han skriver at salg av seksuelle tjenester kan finne sted selv på et femstjerners hotell, og påpeker at verden ser annerledes ut i Indonesia enn i Danmark.

Tuesday, January 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments