Dansk jernbaneansatt kopierte «Blindern-overfallet». Skulle inn på teppet til sjefen


(Dagbladet): Den jernbaneansatte som meldte om overfall på jobb med flere likhetstrekk til vektersaken fra Oslo, ble varetektsfengslet i København lørdag i 26 dager – siktet for falsk forklaring.

Mannen i 30-årene holdt fast på forklaringen om at han var blitt overfalt og bakbundet med gaffatape av to ukjente menn med finlandshetter, etter først ha blitt truet med pistol og en bombeliknende gjenstyand.

Det var fredag morgen ved slutten av nattvakt med klargjøring av tog at mannen meldte fra om truslene og bombegjenstanden på København Hovedbanegård.

Full stans i tre timer

All togtrafikk ut og inn av den danske hovedstaden ble stanset i tre hektiske morgentimer mellom 06 og 09 mens politiet lette etter overfallsmenn og en mulig bombe.

Togkaoset forplantet seg utover Danmark, og trafikken var først i rute igjen fredag ettermiddag.

Mannen avga rettslig forklaring i åpen rett i København lørdag. 

Skulle inn på teppet

Der kom det fram at mannen hadde kjøpt gaffatape på vei til jobb torsdag kveld. Han forklarte at han ikke husket noe av hvordan han ble bakbundet, men at de som skal ha gjort det kan ha tatt taperullen fra lomma hans.

Ifølge nyhetsbyrået Ritzau kom det fram i den rettslige forklaringen at kan ha hatt psykiske problemer foran et møte med arbeidsgiver DSB (Danske Statsbaner) kommende uke.

Han hadde jobbet for jernbanen i sju år. Nå var han kalt inn på teppet til sjefen etter klager på arbeidet.

- Oslo-historie Europa rundt

Danske medier har påpekt likhetene med den falske vekteranmeldelsen i Oslo for to dager tidligere.

Selv om det ikke er konstatert at de to episodene har noe med hverandre å gjøre, er det ikke uvanlig at falske forklaringer etterfølger hverandre, såkalte copy cats, påpeker psykiater Henrik Day Poulsen over BT.

- Historien fra Oslo gikk Europa rundt. Selv om det kan høres merkelig ut, kan det godt være at den danske mannen søkte slik oppmerksomhet, sier psykiateren.

Saturday, August 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments