Da terroristen fortalte gislene hvorfor de var medskyldige, tok en modig person til motmæle

(Dagbladet): Lørdag ble det kjent noe av det den drepte terroristen Amédy Coulibaly (32) fortalte til gisler inne i det jødiske supermarkedet Hyper Hide i bydelen Porte de Vincenne øst i Paris før antiterrorpolitiet gikk til aksjon.

Opptaket er av en samtale mellom gisseltakeren og gislene, der han rettfordiggjør sine handlinger og krever at man lar «muslimer være i fred».

15 slapp fri

- De vil at dere skal tro at muslimer er terrorister. Jeg er født i Frankrike, hvis de ikke hadde vært angrepet angrepet andre steder så hadde ikke jeg vært her, sa 32-åringen.
Radiokanalen RTL er blant dem som har fått tilgang til opptakene. 

Fire gisler ble drept i supermarkedet. Ifølge statsadvokat François Molins ble de fire døde trolig skutt av Coulibaly da han gikk inn i butikken og tok gislene. Det skal ha vært 15 gisler som slapp unna da Coulibaly ble drept av spesialstyrkene.

- Hvorfor gjør dere dette?

I samtalene med gislene forsøker terroristen å forsvare sine handlinger ved å referere til regimet i Syrias konflikt med opprørere og vestlige makters tilstedeværelse i Mali, Afghanistan og Irak.
 - Hvorfor gjør det dette? (…) De må stoppe (…) å angripe den islamske stat. De må stoppe å «avsløre» våre kvinner. De må stoppe å sende våre brødre i fengsel for ingenting, sier Coulibaly som startet sitt terrorraid ved å drepe en 27 år gammel politikvinne sør for Paris torsdag.

Gissel svarte

Ifølge opptakene skal Coulibaly så ha henvendt seg til gislene:

- Det var dere som valgte denne regjeringen og deres regjering har aldri lagt skjul på at den kjempet i Mali eller noen andre steder. Det er nummer en. Nummer to er at det er dere som finansierer dem. Dere betaler skatt og tips og dere er enige, sa terroristen.
- Men vi er forpliktet til det, svarer et gissel.
- Hæ? Dere trenger ikke. Jeg betaler ikke skatt selv.
- Når jeg betaler skatt er det for veier og skoler. Vi betaler skatt, men skader ingen, sier gisselet.

Truet

Coulibaly svarer at på samme måte som franskmenn nå står bak satiremagasinet Charlie Hedbo, der ti pressefolk og to politifolk ble drept av Coulibalys medsammensvorne, så bør de la muslimene få være i fred.

Coulibaly truet med å drepe de gjenværende gislene om politiet gikk til aksjon mot industribygget der brødrene fra Charlie Hebdo-massakren hadde forskanset seg.

Påtalemyndigheten kan ikke bekrefte om det var to gisseltakere, og statsadvokat Molins nevnte i går ingenting om at Coulibalys 26 år gamle kjæreste skulle ha vært med på aksjonen.

Saturday, January 10th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments