Da han var i narkose, hetset legene ham. Nå får han drøyt fire millioner i erstatning


(Dagbladet): En mann fra Virginia i USA er tilkjent 500 000 dollar, rundt fire millioner norske kroner, i erstatning etter at legene som utførte en koloskopi på mannen i 2013, hetset mannen mens han var under narkose.

Det skriver amerikanske The Washington Post.

Skulle bare ta opp legenes råd

Mannen bestemte seg nemlig for å ta opp samtalen mellom legen sin og seg selv under forberedelsene til inngrepet.

I retten forklarte mannen at formålet med opptaket var å ta opp legenes innstruksjoner for hvordan han skulle forholde seg etter inngrepet var over.

Så glemte mannen imidlertid han å skru av telefonen som han tok opp instruksjonene med, og tok dermed opp lyd også under koloskopien. I buksene under bordet mannen lå på mens inngrepet foregikk, lå telefonen og tok opp hver lyd.

Det skulle vise seg å bli dyrt for legene som utførte inngrepet på mannen.

Ble hetset

For på lydopptaket kan man tydelig høre særlig anestesilegen hetse mannen mens han er bevisstløs.

«Etter å ha snakket med deg i fem minutter før inngrepet, fikk jeg lyst til å slå deg i ansiktet og manne deg opp litt», sier anestesilegen i opptaket.

Da en medisinsk assistent bemerket at mannen hadde et utslett rundt skrittet, advarte anestilegen assisten mot å komme nær utslettet og sa at assistenten kunne få «syfilis på armen eller noe».

Og opptakene skal ifølge The Washington Post ha inneholdt mye mer.

I papirene fra søksmålet som også beskriver lydopptakene heter det også at legene spøkte med at mannen også hadde tuberkolose. Legene skal også ha diskutert hvordan de skulle unngå mannen etter inngrepet var ferdig.

Men det var ikke bare på grunn av hetsen, mannen vant fram i retten. Anestesilegen skrev også i mannens journal at han hadde hemoroider, vel vitende om at han ikke hadde det, ifølge hans advokater.

De argumenterte for at dette var journalforfalskning.

Mannen ble sjokkert, forklarte han i retten, da han hørte på lydopptaket på vei hjem fra sykehuset.

Behandlet i retten

Den uvanlige rettssaken ble behandlet i Fairfax County i delstaten Virginia i forrige uke.

Etter tre dager med behandling, kom juryen fram til at mannen skulle bli tilkjent rundt fire millioner kroner i erstatning for den frekke behandlingen han ble utsatt for mens han selv var bevisstløs.

Et jurymedlem fortalte The Washington Post at det var uenighet i juryen om hvor mye man skulle gi den fornærmede. Et jurymedlem ville ikke tilkjenne mannen noe som helst i erstatning, to andre ville gi ham mer.

- Etter hvert trakk vi konklusjonen at vi måtte gi ham noe, bare for å sørge for at noe slikt ikke skjer igjen, sier jurymedlemmet Farid Kharizada til avisa.

Thursday, June 25th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments