Da Christopher ble alene med mannen som drepte og spiste 17 mennesker, grep han muligheten


(Dagbladet): Dersom man skulle sette sammen en liste over verdens verste og samtidig mest kjente seriemordere gjennom tidene, er det ingen tvil om at at Jeffrey Dahmer vil ha en plass på den lista.

Dahmer fikk i 1992 15 livstidsdommer for drapene på 17 gutter og menn mellom 1978 og 1991 – hvorav mange involverte både nekrofili og kannibalisme. Politiet fant flere kroppsdeler i leiligheten hans etter arresten.

Amerikaneren rakk riktignok ikke å sone så lenge da han i 1994 ble drept av sin medfange, Christopher Scarver. Nå forteller seriemorderens morder hva det var som fikk ham til å slå ihjel kannibalen.

Angret ikke

Scarver, som selv satt inne på livstid for å ha drept en tidligere kollega, sier til New York Post at han ble lei av måten Dahmer oppførte seg på, og trekker spesielt fram provokasjonene mot både medfanger og fangevoktere.

Dahmer skal blant annet ha formet maten sin som menneskelige kroppsdeler. En slags hyllest til seg selv og sin egen forhistorie som menneskespiser.

- Han la disse etterligningene der han visste folk kunne se dem. Han gikk for langt med veldig mange. Det er mange som sitter bak murene som angrer på det de har gjort, men han var ikke en av dem, sier Scarver.

Han beretter videre hvordan Dahmer, som fikk tilnavnet «The Milwaukee Cannibal» bestandig hadde én fangevokter med seg som eskorte, nettopp på grunn av friksjonen med de andre fangene. En friksjon til slutt kostet ham livet.

Dobbeltdrap

Om morgenen den 28. november 1994 ble Dahmer, Scarver og en tredje fange, Jesse Anderson, hentet ut fra cellene sine for å rengjøre garderobene og badene knyttet til treningsfasilitene i fengselet.

Scarver, som hadde merket seg Dahmer tidligere, hadde med seg en nyhetsartikkel som omhandlet seriemorderen. Han bedyrer fortsatt at han ikke hadde planlagt å drepe noen, men plutselig befant de to seg alene.

Den da 25 år gamle Scarver plukket med seg en halvmeter lang metallstang fra treningsrommet og konfronterte Dahmer med artikkelen. Da seriemorderen forsto hva Scarver hadde i tankene forsøkte han å komme seg unna. Det klarte han ikke.

Etter å ha klubbet ned Dahmer gikk Scarver inn på det nærliggende badet hvor Anderson, som satt inne for drap på kona, fikk samme behandling.

De medisinske rapportene forteller at Dahmer fortsatt hadde puls da han ble funnet, men at han ble erklært død to timer senere som følge av «voldsomme slagskader» i hodet. Anderson døde to dager senere.

Tilrettela

I intervjuet med New York Post spekulerer Scarver i at fangevokterne hadde en finger med i spillet. De visste nemlig at han likte Dahmer akkurat like lite som de selv gjorde, men han vil ikke spekulere da han er redd for represalier.

- De hadde definitivt noe med det å gjøre, men skal jeg snakke mer om det må jeg ha en veldig god advokat som kan få meg ut av en situasjon hvor fangevokterne kan straffe meg, sier han.

Scarver, som selv forteller at han hører stemmer i hodet som omtaler ham som «den utvalgte», legger nå deler av skylda for sin «galskap» på maten i fengselet.

- Jeg har funnet ut på egenhånd hva problemet er. Noe av maten jeg spiser får meg til ha psykiske sammenbrudd. Brød og sukker er det store synderne, sier han.

Den nå 45 år gamle Scarver fikk ytterligere to livstidsdommer for drapene på Dahmer og Anderson. Han tilbringer nå dagene med å skrive dikt som han puliserer på 414scarver-solutions.com.

Wednesday, April 29th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments