CNN: Paris-terrorist filmet drapene med GoPro-kamera

(Dagbladet): Den amerikanske nyhetskanalen CNN melder i natt at da Amedy Coulibaly tok gisler og drepte fire personer i et jødisk supermarked i Paris den 9. januar, skal han ha filmet deler av angrepet med et GoPro-kamera han hadde montert på brystet.

Det skal være snakk om et sju minutter langt videoklipp som blant annet inneholder drapene på tre personer.

Filmet drap

Eric Pelletier, en fransk journalist for magasinet L’Express, underbygger dette, og sier til CNN at Coulibaly brukte en datamaskin i supermarkedet til å dele denne videoen med noen. Det er ennå uvisst hvem, om noen, som har mottatt videoklippet.

Kanalen siterer også en etterforsker på at «det er stor sannsynlighet for at denne videoen har blitt sendt til en enkelt mottaker og ikke en tradisjonell mediekanal».

Samme etterforsker uttrykker frykt for at denne videoen plutselig kan dukke opp.

Fikk hjelp av gissel

Teorien blir ytterligere forsterket av at vitner i supermarkedet skal ha sett Coulibaly forsøke å koble seg på internett med sin egen datamaskin. Etter at dette ikke gikk, skal han ha benyttet seg av en annen datamaskin i stedet, og tvunget et av gislene til å komme med assistanse.

Coulibaly ble drept av politiet da de stormet butikken hvor han hadde forskanset seg. Det antas at hans kjæreste, Hayat Boumedienne, fortsatt er på flukt og befinner seg i Syria.

Telefonlogger viser at hun var i Tyrkia da angrepet mot Charlie Hebdo fant sted, og at hun reiste over grensen mens kjæresten og Koachi-brødrene fortsatt var på frifot.

Saturday, January 31st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments