Claudia (39) hadde billett til ulykkesflyet, men reiste ikke


(Dagbladet): Tirsdag formiddag styrtet et Germanwings-fly på vei til Düsseldorf fra Barcelona i de franske alpene. I alt 150 personer ble drept i flyulykken.

Spanske Claudia Vásquez Alarcón hadde billett til ulykkesflyet, men reiste aldri.

- Jeg er veldig sjokkert. Da jeg fikk beskjeden tenkte jeg: «Det kunne ha vært meg», sier Vásquez Alarcón til Dagbladet.

Flight 4U9525 hadde planlagt avgang klokka 09.35, men kom seg først avsted klokka 10.01. Planlagt landingstid i Düsseldorf var – forsinkelsen innregnet – klokka 11.55.

Det var svenske Expressen som først omtalte saken.

Dro til Brasil i stedet

Det var torsdag i forrige uke bedriftseieren og tobarnsmoren Vásquez Alarcón bestemte seg for å dra til Brasil istedenfor Tyskland for og heller møte potensielle kunder der.

Spanjolen reiste fredag, men da hun først kom til Brasil valgte hun å ta seg et par dager ferie etter møtene istedenfor å reise tilbake til Spania og så til Düsseldorf tirsdag.

Få møtte ikke opp

Hun var en av svært få som ikke møtte opp til flyavgangen. I Vásquez Alarcóns tilfelle var det fordi hun hadde glemt å avbestille flyturen, forteller hun til Dagbladet.

- Det er veldig rart. Jeg har hatt hodepine i hele ettermiddag etter at jeg først hørte om flykrasjet og da jeg skjønte at det var flyet jeg egentlig skulle reise med, sier Vásquez Alarcón.

- Sørger sammen med familiene

At ikke hennes to sønner, mann og resten av familien ikke behøver å sørge over henne, er Vásquez Alarcón svært takknemlig for. Samtidig forteller hun at hun sørger med alle familiene som har mistet en av sine nærmeste.

- Jeg er veldig lei meg på vegne av alle familiene som har mistet noen. Dette viser bare hvor viktig det er å fortelle de rundt deg hvor glad du er i dem, sier Vásquez Alarcón.

- Ny sjanse

Hvordan ting kunne ha vært hvis hun hadde satt seg på flyet til Düsseldorf, ønsker hun ikke tenke så mye over, men sier at det føles som om hun har fått en ny sjanse i livet.

- Livet handler om å ta viktige avgjørelser i løpet av sekunder. Jeg tok et valg, og var heldig. Dette er mitt andre liv, en ny sjanse. Det er enda klarere for meg nå at man bare har en sjanse i livet.

Flyet, en Airbus 320, fløy først fra Düsseldorf til Barcelona i dag morges, og det var på tilbaketuren at ulykken skjedde.

Reuters opplyser at ulykkesflyet er 24 år gammelt, og har vært en del av Lufthansa-systemet (Germanwings er et datterselskap) siden 1991.

Det er produsert over 6400 fly i Airbus 320-familien, og over 6100 av dem er operative.

Det er i utgangspunktet plass til 156 passasjerer på flyet.   

Wednesday, March 25th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments