Charlotte gikk fra B til stryk på eksamen: – Det var sjokkerende


(Dagbladet): – Det var sjokkerende å se den nye karakteren, sier Charlotte Lindseth.

Da hun fikk B på eksamen, klagde hun i håp om å gå opp til en A. Slik gikk det ikke, og Lidseth endte opp med en F. Med andre ord: Hun gikk fra nest beste karakter til stryk.

Og hun er ikke alene. Det samme skjedde med venninnen Tobine Zakariassen, som i dag omtales i Bergens Tidende.

A i alle fag

De var begge studenter på årsstudium i psykologi ved Universitetet i Bergen (UiB). De ville begge inn på profesjonsstudiet, og trengte derfor A i alle fag på årsstudiet.

«Etter tre år kommer det ikke som noe sjokk for meg at du er uforutsigbar og vanskelig å forstå. Men at du straffet meg med stryk da jeg klaget på en B var et siste slag i fjeset», skriver Zakariassen i en kronikk, publisert i Bergens Tidende i går.

Hun takket med det for seg, sluttet på psykologi og startet heller på jusstudiet. Lindseth går nå på bachelor i psykologi ved NTNU.

Kritikkverdig

- Jeg syns det er ekstremt kritikkverdig at de har et system hvor en B blir vurdert som en F av en annen sensor. Det holder ikke mål, sier Zakariassen.

Hun er enig i at psykologi er et subjektivt fag, med rom for tolkning, men at når stryk sidestilles med nest beste karakter, må noe gjøres.

- Det må gjøres noe med vurderingsrutinene, sier hun til Dagbladet.

Lindseth er enig.

- Jeg har hørt om flere som har opplevd det samme, tidligere år. Så jeg syns noe må gjøres med vurderingsrutinene. Jeg så på begrunnelsen jeg fikk av sensoren som ga med B, og tenkte at det var mulig å gå opp til en A. Så feil kan man ta, sier hun.

Veldig synd

Instituttleder for psykologisk institutt ved UiB, Nordmann Anderssen, sier til Bergens Tidende at det er sjeldent at den karakter blir vurdert fra B til stryk, men at det skjer.

Han kjenner ikke til den konkrete saken, og kommenterer på generelt grunnlag.

- Dette er veldig synd for studenten. Jeg forstår at dette er en tung situasjon. På en annen side er det viktig at vi følger vanlige prosedyrer for sensurering, inklusive blindsensur i klagekommisjoner, og da kan slike situasjonen inntreffe, sier Anderssen til avisa.

Friday, August 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments