Charlize Theron: – Kvinner blir misforstått i science fiction-filmer


(Dagbladet): Denne uka hadde science fiction-filmen «Mad Max: Fury Road» premiere verden over.

Den sørafrikanske skuespillerinna Charlize Theron spiller en av hovedkarakterene i filmen, og innrømmer at det var en helt spesiell årsak til at hun ønsket å gjøre et dypdykk i science fiction-sjangeren som hærføreren Furiosa.

Fornøyd

Theron forteller i et intervju i talkshowet «Live! With Kelly and Michael» at hun er svært fornøyd med hvordan de kvinnelige rollefigurene i filmen er representert.

- Jeg synes kvinner har blitt veldig misforstått i science fiction-filmer. Hvorfor må vi se sjangeren hver gang en kvinne står i bakgrunnen med en push up-bh? Hvorfor er det ikke en kvinne som står på lik linje med gutta? spør hun i intervjuet ifølge Contactmusic.com.

Nettopp derfor virker hun også å være særdeles fornøyd med sin karakter i filmen, som er den tøffe, skallede og enarmede Furiosa.

- Hun er en kvinne som er en kvinne, men samtidig er hun en tøff kriger som Max – selv med én arm, sier Theron.

Dagbladets anmelder mente at på tross av at Max (Tom Hardy) har vært midtpunktet i filmens markedsføring, er han både ordknapp og anonym, og i realiteten er det Furiosa som er filmens hovedperson.

Full pott

«Mad Max: Fury Road» er den fjerde filmen om ørkenkrigeren Max Rockatansky. Den første filmen kom imidlertid allerede i 1979, og to oppfølgere i henholdsvis 1981 og 1985.

Ifølge Dagbladets anmelder blekner den opprinnelige trilogien i forhold til «Fury Road».

- Det er en avantgardistisk actionfilm som minner mer om en postapokalyptisk sirkusforestilling enn en tradisjonell filmfortelling, og som er såpass mesterlig orkestrert at selv 3D-effektene fremstår som kunstnerisk motiverte, skrev Dagbladets anmelder, og ga filmen en sekser på terningen.

Thursday, May 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments