Celtic nærmer seg ligatittelen etter Johansen-scoring

• St. Mirren – Celtic 0-2 (0-0)

(Dagbladet): Celtic har allerede vunnet den skotske ligacupen. I kveld tok Ronny Deilas menn et langt steg mot sesongens andre store triumf, da titteljakten fortsatte med 2-0-seier over tabelljumbo St. Mirren i serien.

Det var lenge målløst på St. Mirren Park, men scoringer av James Forrest og Stefan Johansen i løpet av kampens 26 siste minutter sikret laget de tre poengene de var kommet for.

- Vi holder nullen og vinner 2-0. Det er en god prestasjon, sier Deila fornøyd.

Tøff match

Hjemmelaget gjorde det lenge vanskelig for Celtic. Etter 64 minutter var stillingen fremdeles 0-0. På det tidspunktet følte Deila at han måtte foreta seg noe – laget var i ferd med å avgi to viktige poeng i opprykkskampen mot Aberdeen på 2. plass.

På sidelinjen sto både Efe Ambrose og Nir Bitton klare til å komme inn, men før de kom så langt rullet Celtic opp et nydelig angrep.

Etter flere hurtige kombinasjoner endte ballen til slutt hos en ellers anonym Forrest. Fra rundt 12 meter brukte 23-åringen ett touch på å lime ballen inn i nettmaskene ved stolperoten.

-  Det var motsatte bevegelser og spillerne skapte gode vinkler. Det var et veldig bra mål. Det åpnet opp kampen, sier Deila og legger til at St. Mirren ikke hadde en eneste ordentlig målsjanse i løpet av oppgjøret.

Scoringen førte samtidig til herlige jubelscener i Celtic-leiren. Deila var blant dem som knyttet nevene og brølte i ren gledesrus.

- Det var en tøff kamp. St. Mirren var velorganiserte og lå veldig dypt. De kjempet hardt, så det var vanskelig å bryte dem ned, forklarer en lettet Deila etterpå.

Iskald Johansen

Det var ikke rart, for med den forløsende scoringen endret premissene for kampen seg totalt.

Celtic trengte ikke lenger jage scoring, det var i stedet St. Mirren som måtte framover på banen. Gary Teales bunnplasserte mannskap maktet imidlertid ikke å skape stort.

I stedet var det Celtic som opprettholdt trykket mot St. Mirren-forsvaret. 11 minutter før full tid resulterte det i en hands innenfor 16-meteren, noe som ga Johansen muligheten til å avgjøre kampen fra straffemerket.

Den norske landslagsspilleren fikk muligheten i den faste eksekutøren Kris Commons’ fravær og løste oppgaven mesterlig. Med ro og presisjon sendte Johansen keeper til det ene hjørnet og ballen i det andre.

- Broony (kaptein Scott Brown, journ. anm.) spurte om jeg ville ta straffen. Det var jeg glad for å gjøre, forteller Johansen.

Kan klare trippel

Det betyr at Celtic leder har minst en hånd på seriemesterskapspokalen. Med ni kamper igjen leder laget med åtte poeng.

Det gjør mulighetene store for at Deila kan klare noe bare to managere har lyktes med før ham:

Å vinne tre titler med Celtic i en og samme sesong. For at det skal skje må de også vinne FA Cupen. Der er Celtic kvalifisert for semifinale mot Iverness 19. april.

- Vi har stor selvtillit i laget. Vi begynner å se bedre trent ut, vi har ballen mye mer og vi har et høyere tempo i spillet vårt, sier Johansen.

- Det er ni kamper igjen av serien. Dette var viktig for oss. Nå må vi bare opprettholde konsentrasjonen for hver kamp de neste ukene, fortsetter den norske 24-åringen.