Carina Dahl stiller kliss naken i ny musikkvideo får kritikk av eksperter

(Dagbladet): Tidligere glamourmodell Carina Dahl (29) gjorde seg først bemerka i 2006 da hun deltok i den utskjelte realityserien «Big Brother».

De siste åra har dattera til Morten Dahl fra heavy metal-bandet TNT imidlertid gått i farens musikalske fotspor, og satset på en karriere som artist.

I 2011 deltok hun i Melodi Grand Prix med låta «Guns & Boys». Året etter flyttet hun hjem etter seks år i Stockholm for å utgi sin første singel på det norske musikkmarkedet.

- Helt ufarlig

Etter å ha utgitt to singler i fjor, har det vært stille fra trønderjenta – som for øvrig var å se i dokusåpa «Tigerstaden» på TV 2 i 2012.

Nå er 29-åringen tilbake for fullt, og hun sparer ikke på kruttet.

I sin ferske musikkvideo til låta «(Come a Little) Closer» stiller hun uten en tråd – gjennom hele videoen.

• Se videopremiere øverst i saken.

- Jeg synes nakenhet er veldig flott og helt ufarlig. Det er jo faktisk ikke langt unna det å ha på seg bikini, sier Dahl til Dagbladet og fortsetter:

- Man får jo uansett ikke se alt. Jeg «teaser» seerne litt og er mystisk – akkurat som låta.

Sårbar og stolt

Artisten forteller at «(Come a Little) Closer» handler om være komme seg videre etter en tung tid.

- Det handler om å være en «fighter», og gi alt selv om livet kan være vanskelig. Om det å være sårbar og stolt av det, sier hun.

- Er innholdet i låta basert på egne erfaringer?

- Dette er den første låta jeg ikke har skrevet selv, men jeg kan absolutt relatere til teksten. Jeg vil kalle meg en «fighter» uansett. Det er mange som brenner seg på dårlige valg, og alle har blitt såra i løpet av livet, sier hun.

- Men hvorfor er du er helt naken?

- Vi hadde lyst til å lage en visuell og kunstnerisk video. Nakenhet vil jo alltid bli forbundet med sex, men det er ikke det jeg ønsker å få fram. Det er jo ikke sånn at jeg står og «deiger» meg. Jeg syntes at nakenhet og sårhet passet med låta, sier hun.

- Hvorfor vise pupper og rumpe?

Blant musikkekspertene som har sett videoen, er mottakelsen blanda.

NRK P3s Christine Dancke synes låta i seg selv er det beste hun har hørt fra Carina Dahl, men er ikke like imponert over den avkledde musikkvideoen.

- Jeg ser at de har prøvd å lage videoen kunstneriske framfor supersexy, men seriøst: Hvorfor må hun vise pupper og rumpe? Vi vet at Carina er fin, det har hun vist mange ganger før.

- Det hadde vært rått om hun lot låta få tale for seg.

Dancke, som presiserer at hun har sett verre eksempler på bruk av nakenhet i musikken, mener Dahl sender ut «rare signaler».

- Jeg har faktisk litt noia for at unge jenter i 2015 tror de må vise kropp for å få oppmerksomhet, at man ikke kommer noe sted uten digg rumpe, kløft og forføreriske bilder av seg selv på internett.

Ikke overrasket

P3-kollega Trine Sollie er ikke overrasket over Dahls nakenstunt.

- At en tidligere glamourmodell og realitydeltaker kaster klærne når hun skal prøve seg som artist er ikke overraskende. Hun vil sikkert bare å vise sitt talent, gjøre det hun pleier og er god på, og hun er åpenbart «flinkere» til å bli filmet naken og våt enn å skrive og fremføre poplåter.

Sollie reagerte kraftig da Tone Damli hadde en liknende musikkvideo i 2012, og sa blant annet at hun aldri ville intervjue artisten.

- Jeg må bare gjenta meg selv – til det kjedsommelige – og si at jeg er superskeptisk til slike videoer, fordi det bidrar til en svært usunn sexualisering populærkulturen.

- Det er trist hvis folk som vil forsøke seg som popmusikere nærmest finner det påkrevd å kaste klærne uten å ha noe motiv for det. Er låten eller videoen god nok trenger ikke artister kle av seg for å få oppmerksomhet, sier hun.

Forberedt på kritikk

Redaktør av nettstedet 730.no, Janne Monsen Tveit, er ikke enig i kritikken mot Carina Dahl.

- Jeg synes ikke det er særlig kritikkverdig at hun er naken. Vi har jo sett Carina avkledd før, og dette er mer en kunstvideo. Først og fremst synes jeg Carina ser råbra ut, og låten kler den stilrene snutten, sier Tveit til Dagbladet. 

Selv slår Dahl kraftig tilbake mot naken-refsen.

- Jeg har alltid latt musikken snakke for seg selv. Nå turte jeg for første gang på mange år å gjøre noe mer lettkledd igjen, men på en helt annen måte. Kunstnerisk, stilrent og så langt i fra «glam» som man kan få det.

29-åringen var forberedt på å få hard medfart.

- Min erfaring er at mange kritikere har bestemt seg på forhånd, uansett produkt. Jeg har fått veldig gode tilbakemeldinger på låta, og jeg gleder meg til å vise fram musikkvideoen. Det er det viktigste, sier hun.

Sunday, May 3rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments