Cameron kalte dem idioter, nå vil Paris saksøke Fox News for muslimfadesen

(Dagbladet): – Man har områder der sharia-domstoler er etablert, der muslimtettheten er stor, og der politiet ikke går inn. Det er nesten et land i et annet land, fortalte terroranalytiker Steven Emersom live på Fox News.

Dette er én av grunnene til at det nå stormer rundt TV-kanalen. Fox News kjørte i flere sendinger innlegg hvor de hevdet at  byer som Birmingham og Paris er dominert av muslimer – og har steder som «ikke-muslimer rett og slett ikke besøker».

Storbritannias statsminister David Cameron kalte den ovennevnte terrorforskeren en komplett idiot. Den franske borgermesteren går nå litt lenger – hun vurderer søksmål.

- Bli nødt til å saksøke

Dekningen av terrorhandlingene i Paris har vært enorm. Mediehus over hele verden, deriblant også Dagbladet, dro til Paris for å dokumentere stedene der terroristene vokste og utførte sine grusomme angrep.

Men Fox News gikk litt langt i sin beskrivelse av den franske hovedstaden. De hadde en ekspert på lufta som hevdet at Paris er én av flere europeiske storbyer som har områder med sharia-domstoler, hvor muslimske lover erstatter lokale lover. Og at selv politiet er redde for å gå inn i disse områdene.

- Jeg tror vi blir nødt til å saksøke, sier ordfører Anne Gidalgo i Paris til CNN, som først omtalte nyheten.

Fox News slo også til med et kart over disse skumle områdene i Paris, deriblant Belleville, Magneta, Barbès og Porte de la Chapelle. Områder hvor ikke-muslimer ikke kan gå.

Borgermesteren sier det var et fordomsfullt bilde av Paris som ble lagt fram.

- Jeg tror vi må gå rettens vei for å få disse ordene fjernet, sier ordføreren til TV-kanalen.

Som et svar på Fox News sine påstander, sendte det franske komiprogrammet Le Petit Journal sine reportere ut med hjelm til disse «skumle» muslimske områdene i Paris. Der intervjuer de beboere og spør om de synes områdene midt i Paris likner særlig mye på Irak eller Afghanistan. 

- For et dumt spørsmål – nei, ikke i det hele tatt, svarer en beboer i Père Lachaise.

«En komplett idiot»

Nyhetskanalen gikk lørdag ut og beklaget at de ved flere anledninger har sendt feilinformasjon om muslimer i Europa.

Men før de rakk å beklage, hadde Storbritannias statsminister David Cameron rukket å si:

- Jeg trodde det var 1. april. Denne fyren er helt tydelig en komplett idiot.

Fox News beklaget at de kom med feilaktig informasjon som har stilt muslimer i et dårlig lys.

- I løpet av de siste ukene har vi gjort noen beklagelige feil på lufta når det kommer til den muslimske befolkningen i Europa, spesielt i England og Frankrike, sa nyhetsanker Julie Banderas på lufta.

- For å være klar: Det er ingen formelt oppdelte soner i noen av landene. Det er ingen troverdig informasjon som støtter påstanden om at det finnes områder i disse landene som utestenger personer basert på deres religion, fortsatte hun.

Tuesday, January 20th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments