Bruker du amerikansk Netflix? Nå kan du bli blokkert og kastet ut

(Dagbladet): Selv om Netflix på kort tid erobret norske skjermer, er deres tilbud av film og tv-serier langt skrinnere i Norge enn i mange andre land.

Til filmstudioenes ergrelse har mange imidlertid funnet ut at det er enkelt å få tilgang til mer innhold ved å installere såkalte virtuelle private nettverk (VPN) som narrer serverne til å tro at du kontakter streamingtjenesten fra USA.

Nå kan det se ut som om Netflix begynt å slå ned på praksisen.

Ny utvikling

Brukere av Netflix’ Android-app skriver på Reddit at appen har begynt å dobbeltsjekke hvor du kommer fra, og de ikke lenger har tilgang på innhold som ikke er lisensiert for territoriet der de befinner seg.

I tillegg melder flere VPN-tilbydere at deres brukere i stadig større grad blir stanset av Netflix, skriver Torrentfreak.

- Dette er en en helt ny utvikling. For et par uker siden mottok vi de første tilbakemeldingene fra en håndfull klienter om at Netflix blokkerte dem på grunn av VPN- eller proxybruk. Det er første gang vi har hørt om at Netflix viser den type feilmelding til en VPN-bruker, sier Ben Van der Pelt, en talsmann for VPN-tjenesten Torguard, til nettstedet.

En slik blokkering av VPN-brukere vil også stenge ute den som bruker dem av anonymitetshensyn, for eksempel for å omgå sensur. Det kan også føre til at flere dropper Netflix til fordel for ulovlig nedlasting.

Eksperimenterer

Selv nekter Netflix for å ha endret sin policy overfor VPN-brukere, ifølge CNet. De har tidligere slått fast at slik adferd er et brudd på brukeravtalen, men hevder problemet er lite omfattende.

Mye tyder likevel på at selskapet eksperimenterer med forskjellige metoder for å sikre seg at brukerne er der de hevder å være. Metodene kan spenne fra å sjekke hvilken tidssone klokka på pc-en er stilt inn på, til å bruke mobilens GPS-funksjon.

Selv om streamingtjenesten i praksis har sett mellom fingrene på lokaliserings-juks, har det lekket korrespondanse mellom Netflix og Sony Pictures som avslører at filmstudioene og serieprodusentene begynner å bli lei av at streamingtjenesten ikke klarer å holde skottene tette mellom de forskjellige terroritoriene de framforhandler rettigheter til.

Monday, January 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments