Broren til den drepte politimannen med innstendig bønn til det franske folk

(Dagbladet): Politimannen Ahmed Merabet var en av de som mistet livet da brødrene Cherif og Said Kouachi gikk til angrep på redaksjonslokalene til satiremagasinet Charlie Hebdo onsdag.

Lørdag snakket broren hans ut på en pressekonferanse i Paris, og han hadde følgende beskjed til det franske folk:

- Jeg sier dette til alle rasister, islamofober og antisemitter – man må ikke forveksle ekstremister med muslimer, sier Malek Merabet ifølge nettstedet france24.com.

Rasende

#JeSuisCharlie (Jeg er Charlie) har vært en voksende trend på sosiale medier etter terrorangrepet, men nå vokser også en annen trend fram. #JeSuisAhmed (Jeg er Ahmed).

Dette for å minnes Ahmed Merabet som ble skutt på fortauet utenfor Charlie Hebdo da de to terroristene var i ferd med å rømme fra åstedet. Malek benyttet også anledning til å rette en pekefinger mot pressen som sendte videoen som viste hvordan hans bror ble skutt.

- Hvordan våger dere kringkaste dette? Jeg hørte stemmen hans, jeg kjente ham igjen, jeg så da han ble drept, og jeg fortsetter å høre ham til denne dag.

- Redd

Etter angrepene har frykten begynt å spre seg i de islamske miljøene for hevnaksjoner. Det har allerede vært episoder der det har blitt skutt mot moskeer, uten at noen har blitt skadet.

Presidenten for det franske muslimske råd, Abdallah Zekr, er redd.

- Jeg er redd for at disse handlingene bare vil bli verre i de kommende dagene. Muslimer er fanget i en «felle» mellom de som dreper i Islams navn, og de som bruker hendelsene til å stigmatisere muslimer, sier han.

Splittelse

President Francois Hollande gikk fredag ut og omtale gisselsituasjonen der Amedy Coulibaly tok livet av fire personer som en antisemittisk handling.

Frykten er at dette skal gi grobunn for ytterligere splittelser mellom det muslimske og det jødiske miljøet i frankrike. Et forhold som allerede er anstrengt.

I 2012 tok den 23 år gamle Mohammed Mera livet av tre jødiske barn utenfor en skole i Toulouse, og så sent som i fjor var det store demonstrasjoner mot Israels krigshandlinger i Gaza.

- Er ikke muslimer

En rekke muslimske religiøse ledere har de siste dagene gått ut med oppfordringer lik den Malek Merabet kom med i dag. En bønn om at folk trekker et skille mellom ekstremister og vanlige muslimer.

- Menneskene som gjennomførte angepet i Islams navn er ikke muslimer. Profeten var aldri en forkjemper for vold mot ikke-muslimer, sier Abdel Qader Achour.

Han har tilhørighet i den konservative Abdel Qader Achour-moskeen som ikke ligger langt fra kontorene til Charlie Hebdo.

Sunday, January 11th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments