Britene hetser Pippa etter kommentar om norsk mat

(Dagbladet): Søsteren til hertuginne Kate Middleton, Pippa, skaper overskrifter over hele England etter sitt Norgesbesøk.

Etter at hun var i Norge, og testet ut hva vakre Sunnmøre har å by på, skrev hun om opplevelsen i The Telegraphs hich-class reisemagasin Ultra Travel, hvor hun hadde jevnlige innlegg som mat og livsstilskribent.

Bare én måned etter Norgesbesøket mistet hun jobben i magasinet på grunn av for lave lesertall, ifølge International Business Times. Nå skriver hun for Vanity Fair og Waitrose Kitchen.

Da hun var i Norge sto hun blant annet på ski i Sunnmørsalpene, gjestet Ålesund og Geiranger, men det er smaken på det norske kjøkkenet som har satt sinnene i kok over dammen.

- Ingenting slår den skandinaviske frokosten. En sunn blanding av sild, deilig røkelaks, rugbrød, agusk med egg og en fersk kaffe, skriver hun i innlegget, der hun også vedgår å ha spist hvalkjøtt.

- Vi spiste røkt hval-carpaccio, som smaker litt som laks, men ser ut som viltkjøtt, skrev Pippa videre fra reisen som hun gjennomførte i fjor på denne tiden.

Kritiseres

Nå blir hun sterkt kritisert av dyrevernere for å promotere den omstridte hvalindustrien, og Norgesbesøket skaper overskrifter verden over.

Både engelsk og amerikansk presse har i dag og i går behørig dekket kritikken.

Dyrevernerne raser over Middletons beslutning om å spise hval.

Den britiske Hval og delfin organisasjonen WDC, sier de er skuffet over hertuginnens søster.

- Kommersiell hvalfangst er forbudt. Den britiske regjeringen støtter forbudet med god grunn. Å drepe hvalene er en langsom prosess som gjøres inhumant og med bruk av harpun, sier dyreverner Vanessa Williams-Grey i britiske aviser.

Også den norske dyrevernorganisasjonen Noah, reagerer.

- Vi mener det er beklagelig om turister velger å spise hvalkjøtt som en Norgesopplevelse, siden hvalene risikerer å lide når de skytes med granatharpun. Dette er en internasjonalt kritisert fangst. 20 prosent av hvalene risikerer en langsom og smertefull død, og dette er ikke noe man bør fremme som «typisk norsk», sier Siri Martinsen, leder i Noah til Dagbladet.

Kontaktet av britisk presse

Søsteren til den britiske hertuginnen beskriver hvalkjøttet hun fikk servert som «en fantastisk opplevelse i nydelig atmosfære på Juvet landkapshotell».

Hotellet som ligger i Valldal tar kritikken med knusende ro.
 
- Vi har fått mange henvendelser fra britisk presse de siste dagene og vi informerer dem om at dette er tradisjonsrik kost i Norge. Vi serverer kun vågehval som ikke er utrydningstruet. Det er en fantastisk flott råvare, som vi er stolte av å kunne servere hos oss nå og i fremtiden, sier daglig leder ved hotellet Knut Slinning til Dagbladet.

Pippa Middleton har ikke selv kommentert kritikken ennå.

Etter at hvalnyheten spredte seg i tabloidene i England, har Nilsen Spiseri i Oslo blitt nedringt av britisk presse. Daglig leder ved restauranten Sundar Siva tror grunnen er at restauranten hans dukker opp først hvis man googler «whale and Oslo».

- Jeg har sjelden hatt en mer travel dag. Vi har blitt ringt av engelske radiostasjoner som har ønsket å gjøre intervjuer og vi har måttet forklare at vi ikke begår lovbrudd i Norge, selv om hvalkjøtt står på vår meny. Jeg har også måttet fortelle hva gjestene synes om kjøttet og hvordan det smaker, forteller Sundar Siva.

I tillegg har de blitt nedringt av dyrevernorganisasjoner som har anbefalt dem å ikke selge hval.

- Vi kommer fortsatt til å ha hval på menyen, det kan jeg love, sier Sundar Siva til Dagbladet.

Reiste til Norge

Den offisielle reiseguiden Visit Norway delte nylig Pippa Middletons innlegg på sin Facebookside.

Det er Innovasjon Norge som har ansvaret for å utvikle og vedlikeholde denne. Mona Raa Ravndal, kommunikasjonsrådgiver i Innovasjon Norge forteller at flere destinasjoner var aktuelle, men at det var altså Norge som trakk det lengste strået.

- Dette er ikke et samarbeid direkte med oss, men Pippa hadde en avtale med The Daily Telegraph hvor Innovasjon Norge i England foreslo til avisa at hun skulle komme til Norge for å stå på ski, forklarte Raa Ravndal til Dagbladet i går.

Ifølge henne kom Middleton til Norge ved hjelp av et spleiselag. Det var Norwegian som hjalp til med flybillettene, og destinasjon Ålesund og Sunnmøre som tilrettela de lokale aktivitetene.  

- Pippa var veldig imponert over Norge, og har sagt at hun har lyst til å komme tilbake for å besøke den norske fjellheimen. Om hun faktisk gjør det, gjenstår å se, men hun var veldig fornøyd med oppholdet, sier Raa Ravndal, og fortsetter:

- Vi har ikke betalt henne for besøket, men tilrettelagt for at det skulle bli en flott tur.

Friday, April 17th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments