Bråstopp etter noen hundre meter. – Ble kastet ut av drosja fordi jeg er homofil


Drosjeturen fra Oslo sentrum natt til lørdag i forrige uke ble av det korte slaget.

Daniel-André Andersen og to andre venner, en gutt og en jente, hadde vært på et utested. Omtrent klokka 03.15, i nærheten av hotell Bristol hoppet de inn i en drosje, og satte kursen mot et nachspiel på Manglerud.

- Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, for etter noen få hundre meter stoppet han, og sa at han ikke ville kjøre oss videre, og at vi måtte finne en annen taxi, sier Andersen til Dagbladet.

Grunnen var at han hadde gitt mannen i baksetet et kyss.

- Det var ikke klining, bare et kyss, sier Andersen.

- Er det gutter?

- Drosjesjåføren spurte meg om de som satt i baksetet var to gutter. Jeg sa at de var gutter. Da bråstoppet han og sa «Nei, nei. Ikke kjøre, ikke kjøre», forteller jenta som satt i forsetet til Dagbladet.

Alle tre måtte forlate bilen, bare noen få hundre meter bortenfor der turen hadde startet.

Dagbladet har snakket med alle de tre passasjerene i drosja, som oppfatter saken på samme måte: At de ble kastet ut av bilen fordi de to i baksetet var homofile.

De tok verken registreringsnummer eller løyvenummer på bilen, men fikk med seg at drosjen kjørte for Christiania Taxi. Daniel-André Andersen har sendt klage til drosjeselskapet.

Alvorlig personalsak

Ståle Krabset i Christiania Taxi har undersøkt saken, men har så langt ikke klart å finne ut av hvilken sjåfør eller bil det dreier seg om.

- Dette kvalifiserer til å være en alvorlig personalsak hvis vi finner ut at dette er en av våre sjåfører. Jeg oppfordrer også kunden til å anmelde forholdet til politiet, sier Krabset.

Ingen sjåfør eller løyvehaver er formelt ansatt i et drosjeselskap, de har en kjøreseddel utstedt fra politiet som kan inndras.

- Vi kan stenge ID-kort og varsle Bymiljøetaten slik at sjåføren ikke får kjørt mer for Christiania Taxi AS, så kan eventuelt politiet ta saken videre med sjåføren og vurdere om kjøreseddel skal inndras eller ikke, sier Krabset.

- Ikke første gang

- Det er både trist og opprørende at vi fremdeles hører slike historier i 2015 – dessverre er det ikke første gang, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til Dagbladet.

- Vi har konkrete eksempler både fra taxinæringen og fra ellers i utelivet på at folk blir diskriminert på grunn av sin seksuelle orientering. For eksempel par som blir kastet ut fra utested etter å ha gitt hverandre et kyss.

- Det er forbudt å diskriminere homofile. Det gjelder over alt, også i taxi. Dette skal ingen utsettes for. De som opplever slike hendelser, bør kontakte oss i ombudet for råd og veiledning, sier Ørstavik.

Tuesday, April 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments