Børsen: Fem seksere

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Det 106. møtet mellom Norge og Sverige siden 1908 ble ikke av det mest minnerike, men med naborivalisering i potten – og en stjerneduell mellom vår egen Martin Ødegaard og svenskenes verdensstjerne Zlatan Ibrahimovic – så var prestisjen likevel høy.

Ikke overraskende var det Zlatan som kom til kampens første sjanse, men supersvensken satte avslutningen fra skrått hold utenfor.

Men han hadde presentert seg, og selv om han aldri slo på turboen, så var svensken – som scoret hat trick da Sverige slo Norge 4-2 i Stockholm da lagene møttes for snart to år siden – ikke lett å få has på for de norske gutta.

Scoring ble det derimot ikke på Zlatan i kveld. De som gledet seg til en helaften med Zlatan ble nok skuffet da svensken ble byttet ut etter 62 minutter.

Scoring ble det ikke for noen andre heller, men slik andreomgangen tok fyr etter hvert, så er det egentlig utrolig. Det var tydelig at både Norge og Sverige hadde lyst på denne seineren, men 0-0 ble det.

En liten trøst, men dog: Norge vant sjansestatistikken 6-4.

Martin Ødegaard var et norsk lyspunkt. Etter vår mening var han også bedre enn Zlatan Ibrahimovic. Sjekk Dagbladets børs under:

Tarik Elyounoussi (32 minutter for Skjelbred) 4
Pål André Helland (21 minutter for Nielsen)
Anders Konradsen (4 minutter for Johansen)

Kampen: Terningkast 4
Rolig åpning på et – for en gangs skyld – fullsatt Ullevaal stadion, men etter det første kvarteret giret svenskene opp litt. Da kom kampens første sjanse også raskt: Zlatan kom seg fri mot Ørjan Nyland, men Nyland fikk et par fingertupper på ballen. Norge fikk strammet opp litt bakover, og en halvtime ut i kampen kom den første norske sjansen: Fra fem meter – og hardt presset – kom Håvard Nielsen til en mulighet, men ballen trillet til side for mål. Sjansefattig i første omgang, men svenskene så hvassest ut. Norge bedre med fra start i andre omgang, med høyere tempo. Utover i omgangen tok Norge også over initiativet og spesielt innbytter Alexander Søderlund var nære å senke svenskene. Han leverte en solid andreomgang. Spilte han seg inn i startoppstillingen mot Aserbajdsjan på fredag? Sjanser: 6-4