«Bloggerne»-Kristin om sin syke mor: Vondt at hun aldri kommer til å bli frisk

(Dagbladet): Kristin Gjelsvik ble for alvor kjent etter sin deltakelse i det utskjelte programmet Paradise Hotel. Nå jobber hun fulltid med bloggen sin «Styleconnection», i tillegg til sin egen kleskolleksjon med samme navn som ble lansert i fjor. Hun er også aktuell i sesong tre av TV 2-programmet «Bloggerne». På bloggen deler hun blant annet tips, fargerike bilder, deler hverdagssituasjoner og noen ganger sine innerste tanker.

Men det er én ting hun har holdt tett til brystet. Til Dagbladet forteller Gjelsvik hvordan det har vært å vokse opp med en MS-syk mor.

- Hun har hatt både gode og dårlige perioder. Det er for eksempel ganger hvor hun har blitt syk av medisinene, og det oppfattet jeg som dramatisk. Jeg ville jo aldri at mamma skulle være syk, sier bloggeren.

Ifølge henne har moren alltid gjort sitt aller beste for at dattera ikke skulle merke hvor dårlig hun var. Det var bare de to. Faren hadde hun ikke så mye kontakt med.

- Jeg husker spesielt en episode. Jeg var kanskje syv år, og mamma så skikkelig dårlig ut. Jeg spurte henne om hun kunne ta på seg litt rød leppestift, for da så hun så mye friskere ut. Det har hun gjort siden, minnes Gjelsvik.

Verre de siste årene

Det har snart gått 30 år siden moren fikk diagnosen multippel sklerose. Men det er først de siste årene at tilstanden har forverret seg. Nå er Gjelsviks mor avhengig av rullestol.

- Hun kunne aldri gått lenger enn 15 meter, og på det verste er hun avhengig av rullestolen fra soverommet til badet. MS er en forferdelig sykdom, men mamma har alltid vært smilende og positiv – og motivert. Hun går rundt med konstante smerter, men sier det går bra selv om. Det er helt utrolig beundringsverdig hvordan hun har taklet sykdommen, sier hun.

Gjelsvik husker godt fra barndommen at hun og moren tilbrakte lange somre på hytta.

- Det var vanskelig for mamma å dra steder, så vi var aldri i Syden, eller i fornøyelsesparker i feriene. Vi hadde våre tradisjoner, så det har egentlig ikke påvirket meg i altfor stor grad. Den måneden vi tilbrakte på hytta om sommeren er noen av de fineste minnene jeg har, sier Gjelsvik.

En hyllest til moren

Ved få anledninger har hun skrevet om morens sykdom på bloggen sin. For snart to år siden skrev hun et innlegg hun valgte å kalle «En hyllest til min aller største heltinne… Kjære mamma!»

- Jeg har vel egentlig ikke snakket så mye om det, men de som har fulgt meg lenge kjenner til mammas tilstand. Det er dessverre mange som har denne sykdommen, så jeg tror det er positivt å snakke litt åpent om den. Leserne mine er veldig glad for at jeg er så åpen og deler historien, for dette er jo faktisk slik livssituasjonen er, sier Gjelsvik, og legger til:

- Livet er ikke en dans på røde roser. Vi har alle oppturer og nedturer i livet, og det er også viktig å snakke om nedturene. Mamma står på og gir seg aldri, men det er selvfølgelig forferdelig ikke å vite hvordan utfallet blir. Sykdommen er uhelbredelig, og hun blir svakere med årene. Det er både vanskelig og tøft å akseptere.

«Bloggerne» sendes på TV 2 Bliss torsdager klokka 21.30.

Thursday, January 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments