Ble voldtatt og skylder på seg selv. Nå får hun kritikk

(Dagbladet): Vokalist i rockebandet The Pretenders, Chrissie Hynde (63), skaper nå overskrifter for en kontroversiell uttalelse hun ga i et intervju med The Sunday Times.

Ifølge BBC ble Hynde voldtatt av en MC-gjeng da hun var 21 år gammel, og forklarer nå at hun legger skylden på seg selv for at det skjedde.

Artisten forklarer at hun takket ja til det hun trodde var en festinvitasjon, men at MC-gjengen førte henne til et forlatt hus, hvor de da skal ha forgrepet seg på henne seksuelt.

- Hvem sin feil er det egentlig, om jeg går rundt full i bare undertøyet? Jeg tar fullt ansvar for det som skjedde, sier hun, ifølge BBC.

- Ikke gjør det

Hynde mener videre at kvinner bør tenke på hvordan man går kledd, og måten man opptrer på i offentligheten. 

- Går man utfordrende kledd så kan man trigge noe hos en allerede sinnsforvirret person. Ikke gjør det! 

En rekke organisasjoner raser nå over Hyndes uttalelser, der de mener at hun impliserer at voldtekt er offerets feil. 

Frivillighetsorganisasjonen Victim Support forklarer blant annet at et offer for voldtekt aldri skal måtte føle skyld, uansett av omstendighetene. 

- Det er utrolig viktig at et voldtektsoffer aldri skylder på seg selv eller beskyldes for at de kunne ha forhindret overgrepet, sier talsperson for organisasjonen, Lucy Hastings til Daily Mail.

- Forferdelige utsagn

Også i sosiale medier har flere tatt til orde i saken. Mange raser mot vokalisten, og mener at hun burde komme med en offentlig beklagelse. 

- Kjære Chrissie, INGENTING rettferdiggjør voldtekt. Det er overgriperens feil, og kun hans, skriver en bruker på Twitter.  

- Dette er forferdelige utsagn å komme med. Jeg synes rett og slett synd på henne, skriver en annen.

Artisten har så langt ikke selv gitt noen uttalelser i lys av kritikken mot henne.

Sunday, August 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments