Ble drept i går: – Joakim (19) strålte og gledet seg til russetida


MANDAL (Dagbladet): Drapet på Joakim Ophaug Røksland (19) har truffet elevene ved Mandal videregående skole som et sjokk. For russepresidenten er drapet fullstendig uforståelig. 

- Dette er et sjokk. Jeg døpte begge i russedåpen på mandag, forteller Selmer Justus til Dagbladet.  

Men han raser ikke mot medeleven og skolevennen (19) som sto bak drapet. 19-åringen er fengslet med brev-, besøks- og medieforbud, og PST har i dag bekreftet overfor Dagbladet at de kjente til 19-åringen. 

Kompis med Joakim

På spørsmål om det lå noe i fortida som kunne forklare drapet svarer han at det ikke var noen signaler der som han visste om. Snarere tvert imot. Alt tydet på at de var gode og nære venner.
Gjerningsmannen var imidlertid ikke personlig venn av russepresidenten.  

- Hvor lenge har du kjent Joakim?  

- Rundt fem år. Vi gikk på forskjellige ungdomsskoler, men spilte fotball sammen i Mandalskameratene. Han var en fantastisk kar. Nå strålte han og gledet seg til russetida. 

Selmer Justus kikker utover parkeringsområdet ved den videregående skolen. Det er tydelig at minnene om kameraten trenger seg kraftig på. Han fortsetter. Joakim (19) døde av stikkskader.

- Joakim gledet seg til framtida. Han hadde planlagt alt, studier og livet sitt.  

- Vi må la det synke inn

Russepresidenten tar det tungt. Likevel må ting gjøres. Russetida stopper ikke opp, selv om enkelte innslag endres.  

- Hvordan blir det å være russepresident nå?  

- Jeg har et flott russestyre, der alle kan jobbene sine. De stiller opp hvis det trengs, forklarer han.  

- Og de nærmeste dagene, hva skjer da?  

- Nå må vi bare la dette få synke inn. Vi skulle ha russerebus med bil. Det blir avlyst. I stedet samles vi på lørdag her på skolen, slik at alle får noen å være sammen med. Ingen skal være alene på den kvelden, sier Selmer Justus.  

- Hvordan er forholdet og holdningen til eleven som har utført drapet?  

- Den er delt. Alle tar det forskjellig, men han får også omtanke fra mange. 

- God håndtering

Russepresident Selmer Justus avrunder samtalen med å berømme rektor Oddvar Haaland, for hans måte å håndtere det dramatiske døgnet på. Han er også fornøyd med Mandal kommune, som kom raskt på banen med kriseteam.

- Det er en forferdelig hendelse for skolen. Dette påvirker en hel by og en hel kommune, og ikke minst skolemiljøene, sier rektor Oddvar Haaland til Dagbladet.

Holbek i politiet ønsker ikke å kommentere relasjonen mellom den avdøde og siktede, men ordføreren i Mandal kommune sier de var del av det samme ungdomsmiljøet.

- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.

Politiet ønsker ikke å gå ut med identiteten til den avdøde, da personen ikke er hundre prosent identifisert ennå.

- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.

Thursday, April 23rd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments