Biskop Eidsvig er siktet for grovt bedrageri

(Dagbladet): I dag ransaker Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt administrasjonslokalene til Oslo katolske bispedømme (OKB).

Etter at Dagbladet i en serie artikler har avdekket at kirka over år har registrert intetanende personer som medlemmer, og mottatt offentlig støtte på bakgrunn av oppblåste medlemstall, besluttet Fylkesmannen i Oslo og Akershus i november å åpne tilsynssak.

- Per nå er det foretaket Oslo katolske bispedømmet siktet for grovt bedrageri, og summen som ligger til grunn er 50 millioner kroner, sier politiadvokat Kristin Rusdal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Biskop Bernt Eidsvig har tidligere avvist overfor Dagbladet at kirkas praksis for medlemsregistrering kan være straffbar.

Biskopen sikta

Politiadvokat Kristin Rusdal opplyser at to personer, i tillegg til kirka, nå er siktet for grovt bedrageri.

Den ene av disse er biskop Bernt Eidsvig.

I 09.20-tida i morges tok rundt 12 tjenestefolk seg inn for å ransake bispedømmets lokaler. De var i sivil og flere hadde verneutsyr under jakkene. Politiet hadde ikke varslet aksjonen på forhånd.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at flere vitner nå er på vei inn til politiavhør. Dagbladet ble vitne til at en person ble med politiet frivillig tidligere i formiddag.

- Alle har samarbeidet og blitt med frivillig, sier politiadvokat Kristin Rusdal til Dagbladet. Rusdal opplyser Dagbladet om at minst fem ansatte i Den katolske kirke vil bli avhørt i dag, deriblant biskop Bernt Eidsvig.

- Samarbeider

Bispedømmets advokat Lars Holo i advokatfirmaet Arntzen de Besche er i dag orientert om den pågående aksjonen.

- Oslo katolske bispedømme samarbeider med politiet og gir dem all den informasjon de ber om, sier Holo til Dagbladet.

- Samtidig er det viktig for oss å si og fastholde at bispedømmet mener det ikke er begått noe straffbart, sier advokaten.

Holo vil ikke kommentere at biskop Eidsvig og en annen person i kirka nå er siktet for grovt bedrageri.

- Jeg har ingen kommentar utover det jeg allerede har uttalt i saken, sier Holo.

Thursday, February 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments