Bildene fra havdypet oppklarer flymysteriet

(Dagbladet): Dykkere fant onsdag flykroppen til det savnede AirAsia-flyet QZ8501 som styrtet i Javasjøen i desember.

Og bilder fra havbunnen viser at det ikke er noen tvil om at dykkere fra den singaporske marinen fant det de var på jakt etter.

162 personer var ombord på flyet som styrtet. Nå håper myndighetene i Singapore at de kan finne flere av de savnede. Bilder av vraket viser teksten «Now Everyone can fly» – identisk med kjennemerket til AirAsia-flyene.

- Vi fortsetter med arbeidet torsdag, skriver AirAsia i en pressemelding.

Flyet ligger på 30 meters dyp.

Publiserte bilder

AirAsia-flyet ble meldt savnet 28. desember og over 100 personer er fortsatt savnet. Forsvarsministeren Ng Eng Hen publiserte også bilder av vraket fra havbunnen på sosiale medier.

- Forhåpentligvis fører dette til en form for endelig slutt for de sørgende familiene, skriver Singores forsvarsminister Ng Eng Hen på Facebook.

Flyskroget ble tidligere oppdaget med sonar på havbunnen rundt tre kilometer fra der flyets haleparti ble funnet. Flyet styrtet i Javasjøen utenfor Borneo på vei fra Surabaya i Indonesia til Singapore

Takker

Indonesiske myndigheter mener flyet eksploderte før det traff vannflaten. Nå håper myndighetene at de får nye svar ved å studere flykroppen.

- Jeg vil takke alle som har arbeidet med å finne det savnede flyet. Spesielt takk til MV Swift Rescue. Dere ga aldri opp, skriver forsvarsminister Ng Eng Hen.

Han fortsetter:

- Dette er en tragisk hendelse som har kostet mange liv, skriver Ng Eng Hen.

Foreløpig er bare 48 omkomne funnet. Nå må den indonesiske redningstjenesten undersøke hvordan flyskroget kan heises opp fra 30 meters dyp.

- Dersom det ikke er for tungt, kan vi løfte hele stykket og evakuere ofrene, sa forsvarsminister Supriyadi onsdag.

Han understreker imidlertid at dette vil bli en utfordrende operasjon som kan ta flere dager, uansett hvilken framgangsmåte som blir valgt.

- Å hente hoveddelen av flyet er en annen utfordring enn å hente de svarte boksene. Vi jobber med større flydeler og da er det mulig at ofrene er fanget der, sier han.

Thursday, January 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments