Bhatti pågrepet på Gardermoen. Siktet for familievold og trusler

(Dagbladet): 38-åringen ble tatt etter å ha kommet med et fly fra Pakistan i dag klokken 16.47, skriver TV2.

Norskpakistaneren gikk av Pakistan Airlines flyet fra Lahore da han ble arrestert. Advokat John Christian Elden bekrefter overfor Dagbladet at Bhatti har blitt pågrepet på Gardermoen.

- Han har blitt pågrepet på grunn av pågripelsesbeslutning fra februar 2013 i forbindelse med en gammel familievoldssak, noe politiet også har bekreftet overfor meg. Jeg regner med at han blir løslatt ganske snart, sier Elden til Dagbladet.

Bhatti ble i april 2012 siktet for vold mot en kvinne og et barn i egen familie, etter straffelovens paragraf 219.

- Etterlyst

Oslo politidistrikt bekrefter i en pressemelding at Bhatti ble pågrepet da han ankom Norge i ettermiddag.

- Han er siktet for trusler og vold, herunder blant annet familievold. Bhatti har vært etterlyst siden 15. februar 2013, opplyser kommunikasjonsenheten ved Oslo politidistrikt i en pressemelding.

Politiet opplyser at vurdering av fengsling vil bli foretatt torsdag.

Elden mener det er en feil fra politiets side at pågripelsesordren ble liggende i systemet, og at det ikke er noe reelt grunnlag for å holde Bhatti i varetekt. Pågripelsesbeslutningen skal ha blitt utferdiget i februar 2013 etter at Bhatti ikke møtte til avhør i saken som omfatter vold og trusler, men det ble seinere klarlagt at årsaken var at han befant seg i Pakistan, ifølge Elden.

- Jeg regner med at han blir løslatt ganske snart – i hvert fall i løpet av morgendagen – og at politiet får ryddet opp i dette, sier han.

Elden beskriver pågripelsen på Gardermoen som udramatisk.

- Politiet sto og ventet på ham ved flydøren, sier han.

Bhatti ønsket å besøke familien sin i Norge og dette var årsaken til at han ankom Gardermoen i dag, sier Elden til TV 2.

Fengslet i Pakistan

Arfan Qadeer Bhatti (36) forsvant sporløst i Pakistan 7. januar i 2013. Etter flere måneder ble det avdekket at islamisten som er født og oppvokst i Norge var arrestert og satt fengslet i Pakistan.

En militær domstol dømte i 2013 den norske statsborgeren til seks års fengsel. Domstolen fant Bhatti skyldig etter anklagene om alvorlig kriminalitet og angivelige terrortilknytning.

I april i fjor ble det kjent at Bhatti hadde blitt frikjent av to pakistanske domstoler, men han ble arrestert på nytt av den pakistanske millitære etterretningen. Bhatti skal ha blitt løslatt fra fengsel i slutten av august i fjor.

Wednesday, January 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments