Bergensordfører Drevland er sykmeldt


(Dagbladet/NTB) Trude Drevland (H) er sykemeldt fra jobben som ordfører i Bergen.

Det opplyser ordføreren på sin Facebook-side fredag kveld.

- Jeg er nå sykmeldt. Påkjenningene gjør at jeg nå må få litt ro, samle tankene og komme meg til hektene. Dette er ingen retrett eller manøver for å vri meg unna — jeg skal svare på spørsmålene når jeg er tilbake, skriver Drevland.

Sykemeldingen kommer etter en turbulent periode for Drevland. I forbindelse med sjøsettingen av skipet Viking Star fikk Drevland betalt en reise med privatfly til Venezia av skipsreder Torstein Hagen.

Rederen la også ut for et opphold på luksushotell for Drevland og hennes sønn.

– Mange av dere vet at den siste tiden har vært veldig vanskelig for meg og min familie. Med dette i tillegg har det blitt for mye. Jeg har omtrent ikke sovet de siste nettene, skriver Trude Drevland.

Sjøsettingen skjedde ved et verft i Venezia, og ordføreren skrev torsdag at hun tok ut ferie i to dager fordi hun ikke ville «belaste» jobben sin med dette. Hun planla opprinnelig å ta rutefly, men ble fraktet i reder Torstein Hagens privatfly.

Drevland forteller at hun vil føre opp både turen til Venezia og den halvannet døgn lange turen med skiper etter dåpen i ordførerens gaveregister. Drevland takket nei til gudmorgave i forbindelse med sjøsettingen.

Valgforsker Frank Aarebrot omtalte tidligere i dag saken som et resultat av dårlig skjønn. Han la likevel vekt på at Drevland ikke hadde på seg ordførerkjede når hun døpte båten.

- I og med at hun tok ut ferie, har hun i og for seg klart å skille rollen som gudmor fra rollen som ordfører, men når redieriet bruker bilder av henne i ordførerkjede på hjemmesidene sine, blir det en sammenblanding av roller likevel, sa Aarebrot til Dagbladet.

Friday, June 5th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments