Baseball-stjerna slo en perfekt home run men ingen jublet


(Dagbladet): Baseball-kampen mellom Baltimore Orioles og Chicago White Sox ble noe helt utenom det vanlige og skapte amerikansk idrettshistorie.

For første gang ble en baseballkamp i MLB spilt for tomme tribuner. Det har aldri før skjedd i løpet av ligaens 145 tidligere sesonger, ifølge nyhetsbyrået AP.

Hjemmelaget fra Baltimore vant kampen 8-2. Deriblant slo Chris Davis en home run som beskrives som den «mest stille i klubbens historie»

- Jeg rundet «basene» og det eneste jeg hørte kom fra utenfor stadion. Det var en rar følelse, sier Davis.

- Forsiktige

Det var opptøyene i Baltimore nylig som gjorde at kampen ble spilt for tomme tribuner. Kampen skulle egentlig blitt spilt mandag – men ble utsatt til onsdag kveld. Og myndighetene og ligaen tok ingen sjanser med å slippe til publikum.

Til tross for fravær fra publikum ble opptakten til kampen den samme som vanlig. Spillerne entret banen på vanlig vis og sto oppstilt mens nasjonalsangen ble spilt.

For kioskene på stadion ble det derimot en rolig dag.

Camden Yards stadium i Baltimore har plass til hele 45 000 tilskure – og speakeren i matchen fikk en relativt grei jobb med å opplyse om antall personer på tribunen.

- I dag er det null tilskuere, opplyste speakeren.

Baltimore Orioles’ manager Buck Showalter tok noen forholdsregler angående taktikken:

- Alle var forsiktige med hva de sa. Alle på banen hørte jo alt, sier Showalter.

De mest innbitte Orioles-tilhengerne stimlet sammen utenfor de stengte inngangene til Camden Yards mens laget deres vant ettermiddagskampen 8-2.

Gammel rekord

Kampen skulle egentlig vært spilt onsdag kveld lokal tid, men det er innført portforbud i Baltimore som følge av de voldelige opptøyene, og ligaen besluttet at kampen skulle framskyndes til ettermiddagen og spilles uten tilskuere, skriver NTB.

Statistikerne har lett forgjeves etter et tidligere eksempel på en Major League-kamp stengt for publikum. Den gamle bunnoteringen på 6 tilskuere stammer fra en kamp mellom Worcester og Troy i 1882, spilt mellom to lag som på det tidspunkt begge var besluttet nedlagt.

Bagrunnen for opptøyene i Baltimore er dødsfallet til Freddie Gray som døde etter at han ble pågrepet av politiet. Store folkemengder demonstrerte mandag og dette eskalerte til voldelige sammenstøter med politiet.

Thursday, April 30th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments