Både offer og siktede var skoleelever


(Dagbladet): En person ble i dag funnet død i en bolig på Ime i Mandal og kort tid etter ble en 19-åring pågrepet og sikta for drap. Begge er elever ved Mandal videregående skole.

- Det er en forferdelig hendelse for skolen. Dette påvirker en hel by og en hel kommune, og ikke minst skolemiljøene, sier rektor Oddvar Haaland til Dagbladet.

Ved samme skole

Politiet rykket ut til en bolig på Ime i Mandal klokken 11.39 i dag. Der fant de en mann død. Den drapssiktede 19-åringen hadde forlatt åstedet i en bil og ble pågrepet kort tid etter på Mølsletta, omtrent en mil nord for åstedet.

Det vil være en samling på den videregående skolen klokka 18.00 i kveld.

- Der er åpen skole for dem som trenger det. Vi har lærere, andre ansatte og kommunens kriseteam til stede for elevene, sier Haaaland til Dagbladet.

Kommunens kriseteam jobber nå med å ivareta de pårørende og ungdomsmiljøet som de to elevene var en del av.

- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.

- Våre tanker går til de pårørende som er rammet av denne tragiske hendelsen, sier han.

Ukjent hendelsesforløp

Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at den siktede 19-åringen selv har «knyttet seg til hendelsen». Han var på det tidspunktet ikke formelt avhørt.

- Bilføreren som ble pågrepet på Mølsletta er den antatte gjerningsmannen, og han har knyttet seg til åstedet og hendelsen. Han er 19 år gammel, sier stasjonssjef ved politiet i Mandal, Leif Vagle.

Hendelsesforløpet er så langt ukjent for politiet, men saken etterforskes som et drap.

På bilder fra åstedet har politiet satt ned en markør ved det som framstår som et automatvåpen på en parkeringsplass. Det er imidlertid et lekevåpen, ifølge kriminalteknikere på sted. Bak lekevåpnet står en bil med knust rute.

Wednesday, April 22nd, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments