Baby døde, begge foreldrene siktet: – En kjempetragedie

(Dagbladet): Like før jul kom foreldreparet til Akershus universitetssykehus (Ahus) med sin alvorlig skadde guttebaby på to måneder.

Skaden var så alvorlig at Ahus sendte gutten videre til eksperter på Rikshospitalet.

Der døde han tre dager seinere.

Foreldrene ble pågrepet av politiet og avhørt allerede onsdag 17. desember etter at Ahus sendte en bekymringsmelding til politiet i foreldrenes hjemkommune Oslo. Det var samme dag som de kom til Ahus for å få akutthjelp til sønnen.

De er siktet for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229, tredje straffealternativ.

- De siktede er et norsk foreldrepar i 20-30-årene. Siktelsen ble tatt ut før gutten døde, og den videre etterforskningen vil avgjøre om den blir endret, sier avsnittsleder Kjetil Moen ved voldsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Har forklart seg

De to foreldrene ble avhørt på nytt etter at gutten døde på Rikshospitalet lørdag 20. desember.

- Deres forklaringer i avhør om hva som har skjedd, samsvarer ikke uten videre med barnets alvorlige skadetilstand da gutten ble tatt i mot på sykehuset. Nå avventer politiet den endelig obduksjonsrapporten før vi kommer videre med etterforskningen, sier avsnittsleder Kjetil Moen.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke opplyse om konklusjonen i den foreløpige obduksjonsrapporten, og heller ikke svare på direkte spørsmål fra Dagbladet om dødsfallet kan ha sammenheng med såkalt «shaken baby» eller risting av babyen.

Moen anslår det kan gå godt ut i februar før den endelige obduksjonsrapporten er klar.

Han opplyser at politiet ikke har funnet grunn til å begjære varetektsfengsling av de ustraffede foreldrene.

Forsvarer: – Kjempetragedie

Advokat Arne Gunnar Aas i Advokatfirmaet Hjort DA er forsvarer for den siktede barnefaren.

- En kjempetragedie. Det er den korte karakteristikken jeg kan gi av saken nå. I det siste har jeg vært mest opptatt av at mor og far skal få ro rundt begravelsen til deres lille barn, sier advokat Aas til Dagbladet.

I likhet med politiet sier han at etterforskningen har kommet så kort at det ikke er grunnlag for å gi noen rettslige vurderinger rundt dødsfallet.

Tuesday, January 27th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments