Avslører ekstreme metoder. Fotografer bruker barn for å lokke prins George

(Dagbladet): Britenes prins William (33) og hertuginne Catherine (33) er et av verdens mest berømte ektepar, og interessen har ikke blitt mindre etter at de ble foreldre.

Eldstemann, prins George (2), har for lengst blitt et yndet objekt for paparazziene, og Dagbladet skrev i fjor høst om hvordan enkelte fotografer skal ha overvåket den lille prinsen.

Kongefamiliens advokater truet den gang med søksmål, men ingenting ser ut til å ha satt en stopper for snikfotograferinga.

Ekstreme metoder

Nå går hertugparet annerledes til verks for å skjerme sin verdensberømte toåring.

I et langt brev, signert talsmann Jason Knauf, legger de fram ekstreme metoder gjennomført av britiske fotografer som har villet sikre seg bilder av prinsen.

Avsløringene gir et mørkt bilde av hvordan enkelte gjør alt. Med stor A.

Èn fotograf skal ha gjemt seg i en bil ved en lekeplass hvor prinsen oppholdt seg, og ble funnet av politiet i bagasjerommet mens han tok bilder gjennom et lite hull i døra.

Andre har gjemt seg rundt parets hjem eller hos hertuginnas foreldre, overvåket barnepiken eller forfulgt biler.

Men det stopper ikke der.

Enkelte har faktisk gått så langt som å bruke andre barn til å lokke til seg prins George.

«Skruppelløse frilansfotografer»

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland er kjent med brevet, og forklarer til Dagbladet at fenomenet er svært vanskelig å bli kvitt.

- Britiske medier har en stilltiende avtale med slottet om ikke å bruke paparazzibilder av sine kongelige smårollinger. Slike bilder selges imidlertid for enorme summer til publikasjoner i resten av verden – og utsikten til raske penger lokker både britiske og utenlandske fotografer til Norfolk, der familien bor, sier han.

I brevet, som har fått massiv oppmerksomhet i britiske medier, skriver hertugparets talsmann at den rojale toåringen tydelig er blitt en yndling blant «skruppelløse frilansfotografer som selger bildene sine til utlandet».

Ved å avdekke de bisarre metodene ønsker hertugparet å øke bevisstheten rundt den hårreisende virksomheten, og ber om forståelse og ettertanke fra mediene som kjøper bildene – og menneskene som kjøper de aktuelle bladene/avisene.

Samtidig takker de alle mediehus som velger å gå bort fra snikbilder i sine retningslinjer. De forsikrer samtidlig pressen om at de vil stille opp til offentlig fotografering med jevne mellomrom.

Historisk klage

Også her i Norge har kongemedlemmer slitt med uvedkommende fotografer.

I 2013 mottok ukebladet Se og Hør en historisk klage fra Slottet, etter å ha knipset bikinibilder av den norske kongefamilien da de ferierte på St. Bart.

Ukebladet ble senere felt for brudd på god presseskikk hos Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Det norske kongeparet sa også fra til pressen da deres barn var små – og det har kronprinsparet gjort flere ganger siden, sier Totland.

Dagbladet har ikke lyktes i å få en kommentar fra Slottet i forbindelse med denne saken.

Friday, August 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments