Arrangørene ga Kowalczyk en kjempefordel

Kowalczyk best i prologen.

FALUN (Dagbladet): I går bestemte arrangørene at det kun i svært begrenset grad kunne testes ski i konkurranseløypa før sprintstarten. Og – hver nasjon fikk kun ha to testere i aksjon samtidig.

- Vi har ni løpere til start i denne sprinten, som må dele på to testere. Polen for eksempel, har en, men også Kowalczyk kan bruke to skitestere, sier den norske smøresjefen Knut Nystad til Dagbladet.

Han synes det er greit at arrangørene vil beskytte konkurranseløypa best mulig i mildværet, men synes nok at det kanskje kunne vært tatt mer hensyn til de forskjellige nasjonenes størrelse.

- Alle får bruke to testere samtidig. Det er ingen unntak på det, sier han til Dagbladet.

Dessuten fikk man kun teste i en liten del av løypa, ikke i glidsonen inn mot mål. Det betyr blant annet at gutta ikke har fått testet hvor effektivt det vil være å stake i den glatte løypa framfor å gå med klister.

- Nei, det har vi ikke fått testet,  bekrefter Nystad.

- Så det blir gambling om noen prøver?

- Det gjør nok det.

- Er det aktuelt?

- Vi får se. Plutselig er det en som prøver, og da begynner flere å tenke på det. Det er jo blitt enorm forskjell på blanke ski og ski med festesmøring nå.

- Hvordan var det å smøre skiene i dag?

- Det var forsåvidt greit, men det ble noen spørsmålstegn også på grunn av den begrensede muligheten til å få testet ut løsningene.

Thursday, February 19th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments