Aqua-Lene viser stadig nye sider i «Hver gang vi møtes»

Det er Thom Hells tur til å bli hyllet av de andre artistene. I motsetning til de andre deltakerne er han alene ansvarlig for både tekst og melodi. Utfordringen for lytteren er at ingen av sangene er veldig kjent for folk lest. Dette mener vår anmelder om kveldens versjoner:

Silje Nergaard:
«Love Is Easy» (Thom Hell)
En forsiktig og myk start fra Silje, som har valgt en enkel låt fra 2010 med en enkel kjærlighetstekst. Musikken er lagt i countrygata, med blant annet akustisk gitar, dobro og bass. Den er helt fri for falsettsang, Thom Hells varmemerke. Det er som om låten ikke blir spennende nok for verken Silje eller stemmen hennes, som er vant til større utfordringer. Det låter fint, men blir ikke så mye mer enn en grei gjennomgang av en helt ok låt fra Thom Hells hånd. Fint spilt, men litt anomym.

Lene Nystrøm:
«So You’re Leaving» (Thom Hell)
Lene er preget av stundens alvor. En trist låt, dette, skrevet til en begravelse da Hell var 17 år – og en han ikke sjøl synger (ekskjæresten Marte Wulff synger den på albumet «I Love You»). Også denne er kjørt gjennom countrykverna. Lene synger den riktignok helt greit, men arrangementsmessig skjer det for lite med låten. Den er i tammeste laget, og også denne blir noe anonym – i likhet med en del av Thom Hells materiale. Men Lene skal ha for at hun stadig viser seg fra en ny side. Her er det mulig å tro på henne når hun synger, og det er et godt utgangspunkt.

OnklP:
«All Good Things» (Thom Hell)
Thom Hell i ska/reggae-tapning! Det er på tide noen slår et slag for denne sjangeren i Hver gang vi møtes, og hvorfor ikke OnklP? Rapperen har kjørt den gjennom «kverna si» og lagd en fengende norsk-engelsk versjon med orgelbrus som gjør låten friskere enn jeg noen gang har hørt opphavsmannen sjøl. Også denne er fra albumet «All Good Things» (2010), og er en låt Hell har et veldig godt forhold til. Det blir neppe dårligere etter denne lettbeinte versjonen, der OnklP synger like mye som han rapper. Han fikk nok enda noen nye venner i kveld.

Saturday, February 7th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments