Aqua-Lene skrur tida tilbake med Hell

I det åttende og siste programmet i TV 2s «Hver gang vi møtes» denne sesongen er det duetter som står på programmet. Dette sang de på avslutningsfesten, og dette mener vår anmelder om det han hører:

Lene Nystrøm og OnklP:
«Kjendisparty» (Nelson / Tøien, Silseth, Friis)
Lene og OnklP framfører en gammel låt av Ricky Nelson («Garden Party»), som fikk en norsk versjon ved Dag Spantell (la dere merke til Inger Lise ved siden av Gro Anita Schønn i koret?). Et par tiår seinere ble det gjennombruddet for rapduoen Jaa9 & OnklP. Her kommer en 2014-remiks med en tekst som handler om uka på gården, men det er vanskelig å få med seg ordene. De drukner i et litt for heftig komp, og Lene blir dessuten mer en anonym korist enn vokalist. Det er synd, for jeg skulle gjerne hørt Pål Tøiens oppsummering av uka. Nå fikk jeg med meg nesten bare det der med grininga og barisen til Bjarne, at Inger Lise er 65, men ennå er sexy, det der med jazztobakken – og at OnklP var der for ølet. Langt ifra like kul som OnklP & Jaa9, men han skal få for referatet!

Silje Nergaard og Jonas Fjeld:
«Nå vi deler alt» (Fjeld/Andersen)
Låten er tilegnet avdøde Hilde Heltberg, som i sin tid sang den sammen med Jonas Fjeld. Den er skrevet som en duett, og det høres. En så flott sang kan ikke gå feil, nesten uansett hvem som gjør den. Silje og Jonas gjør en helt grei versjon, ganske lik originalen, med et enkelt og effektivt arrangement. Derfor blir dette først og fremst en hyllest til Heltberg og originalversjonen. Her er det ikke snakk om å brøyte ny mark, men å yte låten rettferdighet. For en gangs skyld er ikke teksten skrevet av Ole Paus, men av Astor Andersen. Mye feelgood her.

Bjarne Brøndbo og Inger Lise Rypdal:
«Sønnavindsvalsen» (Amdahl/Prøysen)
Inger Lise er virkelig på hjemmebane. Og ikke bare det, D.D.E.-Bjarne legger om dialekta for anledningen! Det bør ikke være så fremmed for ham, som har kone fra Skreia. Dette er countryversjonen av Prøysen, med banjo og trekkspill. Sangen er gjort i utallige versjoner før, og Bjarne og Inger Lise har ikke hatt noen planer om å revolusjonere låten. Tvert imot gjør de en tilbakelent versjon som bidrar til den gode stemningen på gården, og jeg kunne ønske meg litt mer oppfinnsomhet i arrangementet. Men - trivelig, som de sier i Trøndelag.

Lene Nystrøm og Thom Hell:
«Turn Back Time» (Rasted/Norreen)
Her er Lene på hjemmebane, i en Aqua-sang som faktisk ble brukt i filmen «Sliding Doors». Hun synger bedre – og mer modent – enn med Aqua. Her handler det om å gjøre en ordinær sang bedre. Den passer også Thom Hell bra, og får et slags nytt og bedre liv i deres versjon – med tøft pianokomp (og ikke det mer mekaniske Aqua-kompet). Dette var opprinnelig ikke en duett, sjøl om man kanskje skulle tro det etter denne framføringa. Den er kanskje ett av ganske få lyse Aqua-øyeblikk når det kommer til låtskriving, men fungerer enda bedre som duett. Fint arrangert er den også. Lenes beste!

Silje Nergaard og Thom Hell:
«Det fine vi hadd sammen» (Viken / Viken, Olsen)
Oj, dette gikk veldig sakte! Og – det går ikke an å gjøre arrangementet av denne D.D.E.-låten stort enklere, heller. Det kan jo funke, men denne versjonen blir så seig at den ikke berører slik den burde. Stemmemessig kler de hverandre godt, men jeg skulle ønske de kunne jobbet fram en mer spennende versjon. For låten er jo faktisk fin, og der feller Bjarne en liten tåre igjen!

Jonas Fjeld, Inger Lise Rypdal og Bjarne Brøndbo:
«Liv laga» (Fjeld/Paus)
Endelig litt rock’n'roll! Men hvis vi ser bort fra trekkspillet, er det ikke mye nytt som er tilført denne Jonas Fjeld-låten fra 1990. Men den viser i hvert fall at det ofte utskjelte instrumentet kan brukes til det meste! Temamessig treffer låta veldig bra, og tekstlinja «ta et glass for gamle venner» er en passende avslutning på en sesong som ikke vil bli skrevet inn i i historien som den mest interessante. Skal vi våge oss på å kåre noen vinnere, sesongen sett under ett, må det være OnklP og «far» Jonas Fjeld.

Saturday, February 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments