Anundsen reagerer på «mistenkeliggjøring» etter skrytevideoen


(Dagbladet): Justisminister Anders Anundsen bøyer seg ikke for kritikken av videoen «Trygghet i hverdagen», som Justis- og beredskapsdepartementet i går la ut på regjeringens hjemmeside.

Tvert imot mener han kritikken har vært mistenkeliggjørende.

- Underminerer

- Jeg synes påstandene og mistenkeliggjøringen som kommer nå er litt underlig, med mange påstander og forsøk på å underminere de som har bidratt på filmen. Det synes jeg ikke er nødvendig, , sier Anundsen til Dagbladet.

I filmen, hvor han selv opptrer som intervjuer, skrytes det blant annet av opprettelsen av nye fengselsplasser og tvangsutsendinger av utlendinger.

Anundsen med fra start

- Hvem hadde ideen opprinnelig?

- Vi jobber jo sånn i departementet at vi diskuterer ulike måter å gjøre ting på. Du kan ikke få et navn av meg. Dette er sånn som skjer i samtaler om hvordan vi skal få ut informasjon på.

- Jeg er selvfølgelig vært med i diskusjonen rundt dette. Helt fra start, sier Anundsen.

Intervjuobjektene i Anundsens film er høytstående embetsmenn innenfor norsk politi og kriminalomsorg.

- Hvem valgte intervjuobjektene?  

- Det kan jeg rett og slett ikke svare på. Jeg her ikke jobbet med produksjonen av filmen utover det du ser. Og vi har diskutert retning og vinklingen i forkant, men har ikke vært med i det praktiske og utformingen. Det er jeg som uansett er ansvarlig for alt som skjer i mitt departement. Det får holde.

- Alt som skjer i mitt departement er mitt ansvar. Det er mange som har vært involvert i denne prosessen.

Arbeidet med filmen har vart i flere måneder.

- Vi har arbeidet med dette siden i våres, sier Anundsen.

Alle som medvirket skal ha blitt informert om at det er en informasjonsvideo fra departementet.

Justisministeren reagerer sterkt på kritikernes beskrivelse av filmen som «politisk» og en kampanjefilm.

- Dette er ikke en kampanjefilm eller en politisk informasjonsfilm. Det er en informasjonsfilm fra et departement som har gjennomført en rekke tiltak for å styrke din og min trygghet og sikkerhet. Vi har bidratt til at vi får nye fengselsplasser i Nederland.  Dete r et viktig del av et departements arbeid å sette dette i en informasjonssammenheng.  Og å få ut informasjon om hva som faktisk skjer.

I dag og i går har flere reist spørsmål ved at han lar embetsverket medvirke i en film hvor han reklamerer for sin egen og regjeringens innsats. Anundsen mener derimot filmen fyller et legitimt informasjonsbehov.

- Tidligere Justisminister Odd Einar Dørum og flere andre sier filmen risikerer å skille ut skillet mellom embedsverk og politisk ledelse?

- Der er jeg fundamentalt uenig. Dette er intervjuer med folk som viser hva de faktisk har levert innenfor en sektor der de selv er engasjert. Og jeg er ikke enig i den kritikken.

- Jeg mener det var viktig å fortelle hva vi har levert på de 22-23 månedene regjeringen har sittet ved makten. Særlig i våres ble det skapt et inntrykk av at ingenting skjedde på beredskaps- og samfunns-sikkerhetssiden, sier Anundsen.

Nord-Korea

Filmen har blitt sammenliknet med noe fra det nordkoreanske diktaturet og lederen Kim Jung Un.  

- Det tror jeg rett og slett sier mer om de som kommer med den typen sammenlikninger enn meg. Jeg er ikke overrasket over at noen kommer med kritikk når man har nye ideer om hvordan man skal informere om justis- og beredskapssektoren. Men jeg synes de uttalelsene står godt for seg selv uten at jeg bør kommentere dem nærmere.

At Fremskrittspartiet bør betale videoen fra sin egen partikasse, slik Venstres Trine Skei Grande i dag krever i DN, er han også helt uenig i.

Tuesday, August 25th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments