Anette Bøe mistet lillesøsteren: Det har vært et tøft år

SEOGHØR.NO: Den tidligere langrennsstjernen Anette Bøe (57) har lagt en vanskelig tid bak seg.

For fire år siden ble hun alvorlig syk av den livstruende bakterien gule stafylokokker. Men det var i fjor den store sorgen kom.

Da mistet Bøe lillesøsteren Birgitte Bøe. Hun hadde hatt kreft i 12 år.

- Livet må gå videre

- Det har vært et tøft år for meg, det legger jeg ikke skjul på. Men heldigvis har jeg så mange gode venner rundt meg som har fungert som en utrolig støtte. Jeg er veldig heldig som har så mange gode mennesker i livet mitt som bare vil meg vel. Det har gjort den tøffe tiden lettere å bære, sier hun til Her og Nå.

Da dette året startet, startet også Bøe på nytt. Hodet holder hun oppe og tankene er positive. Det har sørget for en del gode opplevelser.

- Jeg kan simpelthen ikke sette meg ned og deppe. Det går ikke. Livet må gå videre, det tror jeg også min søster hadde villet. Og derfor har jeg på mange måter startet på nytt. Fra jul til nå har jeg reist utrolig mye. Jeg har venner fra hele verden som tar meg imot med åpne armer og som har vist fantastisk støtte og vennskap. Det rører meg faktisk til tårer.

Fikk hørselen ødelagt

Bøe har også slitt med andre helseplager. Under ski-VM i 2003 fikk hun hørselen ødelagt da hun jobbet som guide i Val di Fiemme.

- Lyden er høy og konstant. Jeg sliter selvsagt med å sove og å være i et stille rom. Også i sosiale sammenhenger er det vanskelig å følge med, slik som ute på restaurant eller kafé. Det tapper meg for mye energi, og gjør noe med selvfølelsen.

- Jeg har problemer med korttidshukommelse og konsentrasjon, har hun tidligere sagt til Dagbladet.

Wednesday, May 13th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments