Alle trodde formel 1-stjerna døde barnløs. Nå er grava åpnet for å avsløre sannheten


(Dagbladet): Argentinske Juan Manuel Fangio (1911-1995) var en av motorsportens store helter og formel 1-føreren ble verdensmester fem ganger.

Men til tross for at den gamle profilen har vært død i 20 år, får han ennå ikke hvile i fred.

Grava til Fangio er nemlig åpnet etter ordre fra en domstol i Argentina. Bakgrunnen er to personer som hevder de er sønnene til den avdøde formel 1-stjerna, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Aldri gift

Levningene av Fangio ble gravd opp fra en familiegrav fredag og fraktet for DNA-testing i hjembyen Balcarce. Resultatene ventes klare om en til to måneder.

Fangio ble aldri gift og fikk aldri barn. Hvertfall ingen som var kjent for offentligheten.

Ifølge Sunday Express var den tidligere motorsportsstjerna en ettertraktet mann og bekjent av sangeren og presidentfrue Eva Peron, også kalt Evita.

Nå hevder Oscar Espinosa (77) at Fangio hadde et forhold til mora, Andrea Berruet, på 1950-tallet. En annen mann, Ruben Vazquez (73), hevder også at han er formel 1-førerens biologiske sønn.

- Jeg vet at jeg er sønn av Fangio, men jeg håper at retten kan fastslå det, sier Espinosa ifølge Sunday Times.

Motorsport-ekspert Gerald Donaldson som også har skrevet biografien «Fangio, The Life Behind The Legend» utelukker ikke Espinosas påstander.

- Han var i et forhold med Beba (moren) og det er sant at Espinosa ligner på Fangio. Fangio var en del av livet til Espinosa etter at han var født, men det var ikke noe han snakket om, sier Donaldson.

Vil bruke navnet

73-åringen Ruben Vazquez forteller han ikke har noen form for økonomiske motiver i jakten på sin far.

- Jeg har kjempet for dette lenge og møtt mye motstand. Jeg har ingen økonomiske interesser. Alt jeg ønsker er å få bruke Fangio-navnet, sier 73-åringen.

Fangio vant VM-titlene mellom 1951 og 1957.  Argentineren kjørte for lagene Alfa Romeo, Scuderia Ferrari, Mercedes-Benz og Maserati.

Den avdøde stjerna var også en del av Le Mans – 24-timersløpet – i 1955 der 84 mennesker omkom i det som kalles tidenes verste ulykke i motorsportens historie.

Hyllet flaksen

Formel 1-legenden døde i Buenos Aires i 1995, 84 år gammel. Det skjedde bare dager etter at han var lagt inn på sykehus med lungebetennelse. Argentineren led også av nyresvikt.

Han hadde 24 enkeltseirer på 51 Grand Prix-starter i sin karriere.

- 75 prosent avhenger av bilen og laget rundt, bare 25 prosent skyldes føreren, og mye av det har med flaks å gjøre. Jeg er overrasket over at så mange husker hva jeg gjorde. I hele mitt har jeg hatt flaks, sa Fangio rett før sin død, ifølge NTB i 1995.

Kjørestilen ble beskrevet som aggressiv, men profilen ble omtalt som en genteman.

 - Racing er noe man må gjøre med følelse. Du må elske det på samme måte som en maler elsker å male bilder. Det krever stor innlevelse, sa Fangio. da han la opp i 1958.

Bare Michael Schumachers sju VM-seire sammenlagt slår Fangios fem.

Av aktive formel 1-førere er Sebastian Vettel nærmest med sine fire sammenlagtseire.
 

Sunday, August 9th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments