Al-Qaida latterliggjør folkesamlingen i Paris

(Dagbladet): – Frankrike tilhører satans parti, sier en al-Qaida-leder og truer med han kaller flere tragedier og terror i Frankrike, en uke etter angrepene i Paris.

Onsdag formiddag ble det kjent at terrorgruppa i Jemen tar på seg ansvaret for terrorangrepene mot Charlie Hebdo og mot en koscher-butikk i Paris.

Til sammen 17 mennesker ble drept.

11,45 minutter

I en video på elleve minutter og 45 sekunder glorifiserer terrorgruppa det som skjedde, og «gratulerer den islamske nasjonen» etter det de kaller Battle of Paris. 

Se videoen i denne saken. 

- Gratulerer til dere, den islamske nasjon, for denne hevnen som har lindret smerten vår, sier Nasser Ben Ali al-Anassi, en av al-Qaidas ledere i Jemen. 
 
- Takk til dere for disse modige mennene som tørket støvet av skammen og tente en fakkel av herlighet i mørket av nederlag og pine.

Latterliggjør 

I bakgrunnen ruller videoer av angrepet mot Charlie Hebdos redaksjon på en TV-skjerm, og bilder av de drepte vises. Videoer fra da 1,3 millioner mennesker møttes for å sørge og hedre de døde i Paris’ gater, vises også.

- Se hvordan de samlet seg, marsjerte og støttet hverandre: de styrket svakheten og sårene sine. Sårene har ikke grodd, og det vil de ikke – hverken i Paris, New York, Washington, London, Spania eller i Palestina, sier han og viser til tidligere terrorangrep. 

På skjermen vises også angrepet på Twin Towers i New York 11. september 2001, der 2993 mennesker ble drept. 

- Se på det. Frankrike har delt alle USAs kriminelle handlinger, sier al-Anassi i videoen. 

Da al-Qaidas Jemen-fløy tok på seg skylda i dag, sa de at terrorangrepene i Paris var iverksatt av Ayman al-Zawahri, Osama bin Ladens etterfølger.  

- To islamske helter

- Operasjonen ble utført av to islamske helter, brødrene Chérif og Saïd Kouachi. Med velsignelse fra Allah, sammenfalt brødrenes aksjon med den til Amedy Coulibaly. Vi ber om at Allah tar imot dem blant sine martyrer, sier al-Anassi i videoen over. 

Amedy Coulibaly holdt flere gisler fanget i en jødisk butikk samtidig som Kouachi-brødrene forskanset seg med et gissel på et trykkeri noen mil lenger nordøst. Alle de tre ble drept da politiet gikk til aksjon.

Coulibaly hadde da drept fire menn, og Koachi-brødene drepte tolv mennesker to dager tidligere. 

Over de elleve minuttene snakker al-Qaida-lederen om hvordan det hele var et hevnangrep på den vestlige verdens harselering med profeten Muhammed. Han sier terrorgruppa vil fortsette å angripe så lenge harseleringen fortsetter. 
  
LES OGSÅ: Hamas fordømmer Charlie Hebdo-angrep.

LES OGSÅ: - Hvilken rett har vi til å krenke muslimene på denne måten?

Wednesday, January 14th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments