Advokat Elden slakter de som kritiserer Drevland


(Dagbladet): Ordfører Trude Drevland (68) er i hardt vær og har sykmeldt seg. På sin egen Facebook-side skriver hun:

«Påkjenningene gjør at jeg nå må få litt ro, samle tankene og komme meg til hektene».

For et par dager siden ble det kjent at Høyre-ordføreren og hennes sønn hadde fløyet med et privat jetfly til sjøsettingen av cruiseskipet «Viking Star» i Venezia. Skipsreder Torstein Hagen hadde også betalte for oppholdet på et luksushotell i Italia.

- Meningsløst

Flere har reagert på at Drevland lot skipsrederen betale regningen, selv om hun skule vær gudmor til skipet.

Nå reagerer advokat John Christian Elden på kritikken mot Høyres fremste politiker i Bergen. Elden er hennes faste advokat.

-Angrepene på ordfører Trude Drevland er meningsløse, fastslår advokat Elden overfor Dagbladet.

- Det startet på en blogg fra en opposisjonspolitiker fra Miljøpartiet. Han har begrunnet angrepet med at han ønsker oppmerksomhet, sier Elden.

På sin egen Facebook-hjemmeside understreker Trude Drevland at hun ønsket at dåpen av skipet og hele saken skulle bli en god sak for Bergen by, og hun skriver:

«Når det er sagt ser jeg at jeg ikke har håndtert denne saken godt. Jeg er fortsatt stolt over å ha fått være gudmor, at et cruiseskip seiler med Bergen i hekken — og har vår flotte by som snuhavn. Men jeg er lei meg for at jeg ikke har vært åpen nok — hele veien — om alle sider ved oppdraget jeg tok på meg».

- Ga bort gaven

Advokat Elden går til motangrep mot dem som kritiserer hans klient og slår kraftig tilbake:

- Trude Drevland har kjempet Bergens sak med alle krefter, og byen kan være stolt av henne. Rollen som gudmor for skipet har fått skipet hjem til Norge og Bergen. Som gudmor har hun også sikret institusjonen Trappen i Bergen en donasjon på 500 000 kroner.

- I motsetning til tidligere politikere som har mottatt personlige gaver ved skipsdåp, ba Drevland om at tidligere rusavhengige fikk hele gaven gjennom motivasjonskollektivet Trappen. Ordfører Trude Drevland har et varmt hjerte for alle i Bergen, sier Elden til Dagbladet.

- Men burde ikke Drevland betalt flyreisen og hotelloppholdet i Venezia selv?

- Hun har vært med på en gudmor-tur med skipet, som borgermester i Bergen og som det er tradisjon for at en gudmor gjør, og som alle forventer at hun gjør.

- Spart byen for utgifter

- Trude Drevland har spart Bergen kommune for utgifter ved å haike med rederens fly i stedet for å bruke rutefly, fastslår advokat Elden og fyrer av følgende bredside mot ordfører Trude Dravlands kritikere:

- Bergen bør være like stolt av henne som hun er av Bergen.

Hjalp skipsrederen

Bergens Tidende skriver at Drevland etter turen til Venezia tok kontakt med partikollega og næringsminister Monica Mæland (H) for å hjelpe Hagen med å få cruiseskipet registrert i Norsk internasjonalt skipsregister.

Drevland har også sendt flere andre henvendelser for å hjelpe Hagen, blant annet til fylkesmannen.

På Facebook-siden sin skriver Drevland at hennes engasjement ikke har noe med verken reiser, hotellovernattinger eller flyturer å gjøre, men at hun jobber for Bergen nær sagt døgnet rundt.|

«Dette er ingen retrett eller manøver for å vri meg unna — jeg skal svare på spørsmålene når jeg er tilbake. Jeg håper det blir snart, og jeg ber om forståelse for det».

Saturday, June 6th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments