Advokat beskrev en av de etterlyste terrorbrødrene som en «forvirret kamelon»

(Dagbladet): Fransk politi jakter nå på brødrene Said Kouachi (34) og Cherif Kouachi (32), som er mistenkt for å stå bak terrorangrepet mot det satiriske magasinet Charlie Hebdo i Paris i går, hvor 12 personer ble skutt og drept.

Politiet gikk i natt ut med bilder av de to, og ba om hjelp fra publikum. Ifølge politiet er de to etterlyste brødrene trolig væpnet og farlige.

Den tredje mistenkte, Hamyd Mourad (18), meldte seg for politiet i natt. Politiet skal ha startet jakten på de tre etter at en av brødrene glemte igjen et ID-kort i fluktbilen.

Arrestert i 2005

Cherif Kouachi er god kjent for fransk politi fra tidligere. Han ble arrestert i 2005, da han skulle reise til Irak, og ble siktet for å ha rekruttert et titalls personer til å reise for å kjempe med al-Qaida i Irak, skriver Metronews.

Under rettssaken mot ham i 2008 kom det fram at han drømte om å angripe jødiske mål i Frankrike, skriver New York Times.

Begge brødrene er franske statsborgere, født i Paris av foreldre som var innvandrere fra Algerie. Foreldrene døde tidlig, og de vokste opp i et fosterhjem i Rennes før de flyttet tilbake til Paris, ifølge den franske avisa Libération. De skal ha hatt en sekulær oppvekst.

Said flyttet først til den franske hovedstaden, ifølge avisa, mens Chérif skal han ha jobbet som treningsinstruktør i Rennes før han flyttet etter. I Paris skal de ha bodd sammen med en muslimsk konvertitt.

Da Chérif Kaouachi ble arrestert i 2005 var det ifølge New York Times relatert til etterforskningen av Farid Benyettou, en da 26 år gammel mann som forsøkte å rekruttere unge menn til å dra til Syria og videre til Irak for å kjempe for al-Qaida, og som i taler rettferdiggjorde selvmordsbombing.

«Forvirret kamelon»

Under rettssaken mot Cherif Kouachi skal advokaten hans ha beskrevet ham som en «forvirret kamelon» som ved siden av å følge «undervisningen» til Benyettou røyket marihuana, hørte på rapmusikk og beskrev seg selv som en «deltidsmuslim», skriver New York Times.

Han forklarte selv i retten at han kom i kontakt med det ekstreme miljøet etter USAs invasjon av Irak i 2003, og behandlingen av fangene i Abu Ghraib-fengslet. Han ble dømt til tre års fengsel, men hadde da allerede sonet tre år i varetekt, og ble derfor løslatt.

• Les også: En rekke aviser verden over, blant annet Dagbladet, trykker i dag tegninger fra Charlie Hebdo.
• Les også: Disse vitsetegningene kan ha vært massemordernes motiv.

Thursday, January 8th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments