20 syrere henrettet av IS i Dødens teater. 600 er fanget og står på vent


Det romerske amfiteateret i den verneverdige oldtidsbyen Palmyra skal i dag ha blitt brukt til henrettelser av 20 syriske soldater, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Lokale kilder i byen forteller SOHR at IS-bødlene i dag samlet en rekke personer i amfiteateret for å se på henrettelsene av de 20 mennene. Like før de syriske soldatene ble drept, sa IS-bødlene at disse folkene er «sjiaer og alawitter». Sistnevnte er den religiøse sekten som Syrias president Bashar al-Assad tilhører. 

Så ble soldatene skutt i det romerske teateret.

600 fanger i frykt

De er langt fra de første som IS-terroristene har drept i Palmyra. Siden IS tok over kontrollen av byen i forrige uke, er minst 237 personer drept, ifølge SOHR. Minst 67 av personene som har blitt henrettet er sivile, deriblant 14 barn og 12 kvinner. Fem sykepleier er blant de drepte.

I tillegg skal IS ha rundt 600 fanger. Blant disse er både syriske militærsoldater, væpnede menn – men også sivile. Disse skal være anklaget for å være «spioner», og de fleste antar at også disse fangene kommer til å bli drept.

Som om ikke det er nok: SOHR melder videre at de nå kan dokumentere at i underkant av 150 av de drepte er blitt halshugget.

På grunn av den ekstremt vanskelige sikkerhetssituasjonen i de IS-kontrollerte områdene i Syria og Irak er det ikke vestlige journalister til stede for å dokumentere hva som skjer. En av de mest troverdige kildene for hva som skjer i områdene er SOHR.

USA-bombing fortsetter

Det amerikanske militæret melder at de fortsetter med å tilby flystøtte til de «myndighetskontrollerte irakiske styrkene». Det inkluderer Anbar-provinsen, hvor Iraks militære i dag har gjennomført en stor operasjon i et forsøk på å ta tilbake områder som IS nå kontrollerer. Her kontrollerer terrorgruppa de to store byene Ramadi og Fallujah, i tillegg til et stort område vest for hovedstaden Bagdad, melder nyhetsbyrået Ap.

De siste to ukene har IS tatt over både den irakiske byen Ramadi, en grenseovergang mellom Irak og Syria og Palmyra. President Barack Obama har høstet mye kritikk fra republikansk hold for å gjøre for lite for å få bukt med terrorgruppa IS.

 

Thursday, May 28th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments