Zuccarellos Rangers tok første stikk

Mats Zuccarello Aasen kunne juble for en svært viktig borteseier i den første kampen i sluttspillserien mot Pittsburgh Penguins i NHL fredag kveld.

Rangers vant til slutt 3-2 etter at Derick Brassard satte inn vinnermålet 3.06 ut i første overtidsperiode.

New York Rangers tok føringen i kampen allerede drøyt fem minutter ut i oppgjøret da Benoit Pouliots håndleddsskudd fant veien bak Marc-Andre Fleury i vertenes mål. Tre minutter før første pause doblet Brad Richards ledelsen for gjestene.

Pittsburgh var ikke uventet lite fornøyd med åpningen på sluttspillserien mot Zuccarello og co. og la et voldsomt trykk på gjestene i midtperioden. Og hjemmelaget fikk betalt. Lee Stempniak reduserte til 1-2 sju minutter ut i perioden, og James Neal sørget for balanse i regnskapet seks minutter senere.

Flere mål ble det ikke i den ordinære spilletiden, men bare tre minutter ut i overtiden kunne altså underdogene fra New York juble for seieren.

Zuccarello var på isen i 15 minutter og 48 sekunder. Han var på isen da Rangers sikret seieren, men hadde ikke assist på scoringen. Nordmannen fikk 1 i pluss-/minusstatistikken og hadde også ett skudd på mål i kampen.

Neste kamp i best av sju-serien spilles også i Consol Energy Center i Pittsburgh på søndag. Deretter flytter lagene seg til to kamper i Rangers’ hjemmebane Madison Square Garden i New York.