Zuccarellos lagkamerat mistet moren sin torsdag. Her scorer han for henne på morsdagen

(Dagbladet): De var sammen da Martin St. Louis fikk beskjed om at moren uventet hadde gått bort.

- Vi ville alle dra til Montreal sammen med Marty. Vi ville ikke at han skulle fly dit uten oss. Vi var alle der da han fikk beskjeden, forteller Rangers-spilleren Brad Richards til New York Times.

Scoret for moren

I natt – på amerikanernes morsdag – kunne han inspirere lagkameratene ved å sette pucken i nettet.

Det var i samråd med familien at han bestemte seg for å spille helgas kamper. I natt var både far og søster på plass i New York.

- Jeg tror det hjelper sorgprosessen at faren min og søstera mi er her. Dette er åpenbart en spesiell dag for meg, sa St. Louis selv før kampen.

Da St. Louis entret isen i ishockey-kampen mot Pittsburgh Penguins fikk han stor støtte også av fansen på Madison Square Garden.

«Marty, Marty,» ropte publikum rett før han deretter satte pucken i nettet.

Solid ledelse tidlig

Bare kort tid etterpå scoret svenske Carl Hagelin, og sørget for en solid ledelse tidlig i kampen. Men bare noen minutter igjen før første periode var over reduserte Penguins ledelsen.

I andre periode med Mats Zuccarello Aasen utvist etter at han felte Penguins-spilleren Rob Scuderi med foten.

Minutter før andre periode ble blåst av scoret Derick Brassard, som slo pucken i lufta.

• Kampen er ikke ferdigspilt, stillingen er nå 3-1 til Rangers. Saken oppdateres.