Zucca bommet da Rangers tapte etter vanvittig straffekonkurranse

Mats Zuccarello bommet på straffeslag da New York Rangers tapte for Pittsburgh Penguins 3-2 etter en vanvittig straffekonkurranse på borteis lørdag kveld.

For andre gang på to dager bommet Mats Zuccarello på straffeslag da New York Rangers måtte gi tapt for Pittsburgh Penguins etter en vanvittig straffekonkurranse på borteis lørdag kveld.

Nordmannen tok gjestenes andre straffeslag i Consol Energy Center i Pittsburgh, men kan umulig være fornøyd med innsatsen. Farten var lav og 27-åringen fomlet nærmest bort pucken da han skulle finte ut Marc-Andre Fleury i Penguins-buret. Rangers trodde imidlertid de hadde vunnet straffekonkurransen da Dan Boyle scoret det alle trodde var Rangers andre straffemål, men mens jublende spillere var på vei ut i garderoben, viste reprisen at pucken hadde gått i stanga og tilbake ut på køllebladet til Boyle.

Spillerne måtte dermed ut på isen igjen, og da Penguins’ Brandon Sutter scoret og Rangers’ toppscorer Rick Nash misset på sin straffe, endte kampen 2-3 og ekstrapoenget var tapt.

Lundqvist solid

Penguins’ Blake Comeau sendte vertene i ledelsen etter 14.12 av den første perioden, men Lee Stempniak utlignet for Rangers bare 15 sekunder senere. Martin St. Louis sendte Rangers i ledelsen i overtallsspill bare to minutter senere.

I midtperioden sørget Evgeni Malkin for utligning, og 2-2 sto seg ut kampen. Overtidsperioden startet i et vanvittig tempo med enorme muligheter til begge lag. Superstjernen Sidney Crosby kom blant annet alene med Henrik Lundqvist, men maktet ikke å overliste Rangers’ svenske sisteskanse.

Rangers fikk deretter en gyllen mulighet til å sikre seg poengene med en mann mer på isen, men det var Penguins som hadde den siste kanonmuligheten da Kris Letang kom alene med Lundqvist noen små sekunder før sluttsignalet. Svensken hadde imidlertid stengt buret og kampen måtte avgjøres på straffeslag.

Men som mot Colorado Avalanche sist torsdag, gjorde Zuccarello en dårlig figur og bommet, og akkurat som sist, måtte Rangers se seg slått.

Mats Zuccarello var på isen i 17 minutter og 32 sekunder, og 27-åringen fikk minus 1 i pluss-/minusstatistikken. Zuccarello scoret 19 mål og hadde 40 målgivende pasninger i grunnspillet forrige sesong, og han ble med det den nordmannen med både flest mål og flest målpoeng i én NHL-sesong gjennom tidene. I år står nordmannen bokført med tre mål og fem målgivende pasninger på 16 kamper.