Vurderte evakuering etter voldsom gressbrann på Sunnmøre

(Dagbladet): Det brøt lørdag kveld ut en gress- og lyngbrann på Sandsøya i Sande kommune på Sunnmøre. Det brant kraftig, men ved 2030-tida er brannen slukket.

- Siste varsel til operasjonssentralen i Sunnmøre politidistrikt er at brannen er slukket. Brannmannskapene trekker seg tilbake. Men det kommer til å være tilstede tilstrekkelig med mannskap fra både brannvesenet og politiet, med tanke på om brannen blusser opp igjen, opplyser Sunnmøre politidistrikt i en pressemelding.
 
 Det er bare mulig å komme seg til øya med ferje. Dagbladet får opplyst at brannvesenet blant annet fikk hjelp av Røde Kors med å komme seg over til øya. Politiet har satt stab, ifølge en pressemelding.

Vurderte evakuering

Det har vært knusktørt i området i en lengre periode, som store deler av kyst-Norge, men det småregnet i kveld, får Dagbladet opplyst. Politiet vurderte å evakuere folk på øya.

Også redningsskøyta Emma Dyvi var ifølge Sunnmørsposten på vei mot Sandsøya for å bidra med slukningsarbeidet.

- Vi har brannkanon om bord og uendelige mengder vann og skal bidra med slukningsarbeidet, sa Vidar Johannesen om bord på Emma Dyvi til Sunnmørsposten tidligere i kveld.

Politiet har fått bistand fra Hovedredningssentralen med å skaffe båter.

- Kystvaktskipet «Bergen» har satt kursen sørover og vil være i området i 23-tida. Slepeskipet «Boa Heimdal» var ikke så langt unna, så vi stoppet det. Det har en del utstyr som vil kunne brukes, men det er litt uklart om det kan legge til der det trengs, sa  redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

Heldig med vinden

Ei ferge ble også omdirigert for å få inn ekstra folk, og diverse fartøyer ble sendt ut, blant annet en redningsskøyte.

- Vi er heldige med vindretningen, den fører brannen opp fjellsida og vekk fra bebyggelsen, sa Tor Inge Nygård, som befinner seg på øya, til Dagbladet tidligere i kveld.

- Det har det vært tørt i 30 dager, men nå regner det heldigvis litt, sier Nygård.

Saturday, February 1st, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments