- Voldtok datteren i en tiårsperiode, og banket henne og kona

(Dagbladet): En Oslo-mann i 40-åra, med bakgrunn fra et annet nordisk land, må svare for svært alvorlige anklager når rettssaken mot ham starter til uka. Familiefaren er tiltalt for å ha voldtatt sin datter over en tiårsperiode, samt for grovt å ha mishandlet så vel henne som sin kone.

- Han erkjenner ikke straffskyld, og forstår ikke hvorfor disse anklagene er framsatt mot ham. Han er fremdeles i sjokk, sier mannens forsvarer, Waqar Aslam Malik ved Advokathuset Feydt & Hamborgstrøm, til Dagbladet.

- Fikk ikke skrike

Ifølge tiltalen startet overgrepene mot datteren i 2002, da hun var 10 år, og pågikk fram til hun var 20. Oslo-mannen skal ha gjennomført en rekke samleier med henne i garasjeanlegg og boder tilknyttet familiens leilighet og/eller på ferie i Thailand.

Under flere av overgrepene skal familiefaren ha holdt hånda foran munnen på datteren, slik at hun ikke fikk skreket. Fordi han tidligere flere ganger hadde utøvd vold mot henne, ytte hun tidvis liten eller ingen motstand, ifølge tiltalen.

Foruten voldtektene er mannen i 40-åra også tiltalt for bl.a. gjentatte ganger å ha slått og dyttet datteren, samt heist henne opp etter kraven eller halsen, for så å slippe henne ned på golvet. Hun ble ifølge tiltalen også utsatt for trusler, og vekket midt på natta.

- Dratt etter håret

Oslo-mannen skal ha utsatt sin kone for grov mishandling fra 2002 til i fjor. Han er tiltalt for slag og dytting, og for å ha dratt henne etter håret. Kvinnen har også forklart at hun ble drapstruet av ektemannen, som også skal ha knust inventaret i familiens leilighet.

Datteren var ifølge tiltalen flere ganger vitne til mishandlingen av moren. På toppen av de allerede nevnte punktene er familiefaren også tiltalt for å ha befølt en kvinne.

Blir mannen funnet skyldig, risikerer han en lang straff; bare punktet om seksuell omgang med barn under 14 år har en strafferamme på 10 år.

- Feil i referatene

Forsvarer Malik varsler at han i retten vil legge vekt på det han og klienten mener er avvik fra hva som ble sagt av partene i avhør, og det som er protokollført i rettsdokumentene.

- Det dreier seg om viktige punkter i avhørene, sier advokaten til Dagbladet.

Konas bistandsadvokat Farooq Ansari avstår fra å kommentere tiltalen før rettsforhandlingene er i gang.

Saken starter i Oslo tingrett i morgen. Det er satt av sju rettsdager til forhandlingene.

Sunday, February 16th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments